OnePlus 2 adoptă standardul USB Type-C

23.06.2015
OnePlus 2 adoptă standardul USB Type-C

OnePlus doreşte ca modelul „2” să fie recunoscut ca un adevărat flagship şi promite că va integra cele mai noi tehnologii în acesta, care nu se găsesc în produsele companiilor concurente. Una dintre aceste componente este mufa USB Type-C, OnePlus 2 devenind astfel primul telefon high-end care va folosi acest standard.

Compania a dezvăluit pe site-ul său oficial acest detaliu, acompaniat de câteva remarci destul de arogante. OnePlus consideră că trecerea de la micro-USB la mufa Type-C poziţionează compania în rolul de leader al pieţei, iar ceilalţi producători de hardware nu vor face decât să prindă din urmă smartphone-ul „2” cu noile lor modele, care ar putea rămâne „în urmă” chiar şi în 2016. Aici intră în joc ceva ce OnePlus încă nu vrea să dezvăluie, promiţând însă o tehnologie brevetată legată de conectivitatea Type-C.

Realitatea este puţin diferită însă. În această toamnă sunt aşteptate noi modele de top de la majoritatea producătorilor de smartphone-uri, iar o parte dintre acestea vor integra cu siguranţă noul standard USB. Mai mult decât atât, toate celelalte companii vor putea oferi smartphone-urile lor la scurt timp după anunţ în cantităţi destul de mari, în timp ce OnePlus 2 se va vinde din nou pe bază de invitaţii. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult