OnePlus 7T va fi primul smartphone livrat cu Android 10 din fabrică. Google întârzie cu lansarea Pixel 4

24.09.2019
OnePlus 7T va fi primul smartphone livrat cu Android 10 din fabrică. Google întârzie cu lansarea Pixel 4

Android 10 a fost lansat în urmă cu trei săptămâni, însă momentan doar modelele Pixel, Essential Phone şi generaţia de dispozitive OnePlus 7 rulează oficial acest sistem de operare. Ne-am fi aşteptat ca Google Pixel 4 să fie primul smartphone care va rula Android 10 din fabrică, însă OnePlus ne asigură prin intermediul contului oficial de Twitter că noile OnePlus 7T vor fi primele care vor fi lansate cu noul sistem de operare Google pre-instalat.

Generaţia OnePlus 7T va fi dezvăluită pe 26 septembrie, peste doar câteva zile, în cadrul unui eveniment care va avea loc în India. Aici va fi prezentat cel puţin unul dintre noile modele, cel mai probabil fiind vorba despre varianta „mică” cu ecran de 6,4” de 90 Hz şi cu sistem triple camera. Informaţiile pe care le avem la dispoziţie despre acest dispozitiv sugerează o configuraţie bazată pe noul Snapdragon 855 Plus, 8 GB memorie RAM şi o nouă carcasă de culoare albastră, similară cu cea de pe OnePlus 7 Pro din primăvară.

Întrucât dispozitivele Google Pixel 4 vor fi dezvăluite abia pe data de 15 octombrie, iar lansarea lor în magazine este aşteptată spre sfârşitul aceleiaşi luni, OnePlus 7T, alături de OnePlus 7T Pro vor fi astfel primele smartphone-uri livrate cu Android 10. Actualizarea la Android 10 a început să ajungă pe anumite dispozitive OnePlus 7 încă din weekend, deci ştim deja ce se regăseşte nou pe telefoanele producătorului chinez, în varianta proprietară Oxygen OS. Vorbim despre noi gesturi de navigaţie, un nou spaţiu dedicat jocurilor video şi schimbări la nivelul interfeţei.

Tot pe 26, OnePlus va prezenta şi primul său televizor inteligent numit OnePlus TV. Acesta foloseşte tehnologia QLED de la Samsung pentru display şi promite compatibilitate cu smartphone-urile OnePlus pentru redarea de conţinut şi control. Aceste televizoare vor fi vândute mai întâi în India, urmând ca în viitor să fie lansate şi în alte regiuni.

Preţul pentru OnePlus 7T este aşteptat undeva la nivelul modelului precedent, adică cu un preţ de pornire de 550 de euro. Având în vedere configuraţia hardware şi optimizarea software excelentă de pe Oxygen OS, cu siguranţă OnePlus va avea parte de un nou succes pe piaţa de smartphone-uri high-end accesibile.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult