OnePlus anunţă disponibilitatea Android 10 pe modelele 5, 5T, 6 şi 6T. Când va fi lansat update-ul

11.10.2019
OnePlus anunţă disponibilitatea Android 10 pe modelele 5, 5T, 6 şi 6T. Când va fi lansat update-ul

Odată cu prezentarea noilor OnePlus 7T şi OnePlus 7T Pro, producătorul chinez a vorbit puţin şi despre noul Oxygen OS 10, bazat pe Android 10. Aceste două dispozitive vor fi lansate peste câteva săptămâni cu acest sistem de operare pre-instalat, în timp ce modelele OnePlus 7 şi 7 Pro deja au primit update-ul la această versiune. Rămân astfel dispozitivele mai vechi, lansate în ultimii câţiva ani, care vor primi noul sistem de operare, iar compania a dezvăluit când se va întâmpla acest lucru şi care vor fi modelele cu suport pentru Android 10 din portofoliul său.

Se pare că OnePlus adoptă strategia de suport software a pieţei de dispozitive cu Android, promiţând 2 ani de update-uri majore ale sistemului de operare şi trei ani de actualizări de securitate. Astfel, doar modelele lansate în ultimii doi ani vor primi suport pentru Android 10 prin intermediul Oxygen OS 10 şi de acum înainte aşa va rămâne programul de lansări.

Singurele dispozitive care se încadrează în acest program sunt modelele OnePlus 6, 6T, 5 şi 5T, lansate în 2018, respectiv 2017. Având în vedere că diferenţele între toate aceste modele nu sunt extrem de mari la nivel de hardware, probabil că OnePlus are un avantaj atunci când dezvoltă software-ul, întrucât singura componentă care este schimbată la aproximativ 6 luni este chipset-ul. Desigur, toate aceste modele necesită testare specială şi software realizat special pentru fiecare sistem de camere în parte.

Utilizatorii care încă nu au făcut upgrade de la modelele OnePlus 6 şi 6T de anul trecut vor primi actualizarea la Android 10 înainte de sfârşitul lunii octombrie, a anunţat OnePlus ieri în cadrul evenimentului de prezentare, în timp ce utilizatorii de OnePlus 5 şi 5T care au dispozitive din 2017, vor primi update-ul abia în trimestrul al doilea din 2020 (perioada aprilie-iunie). Probabil că pentru modelele 5 şi 5T, acesta va fi ultimul update major de software, urmând ca actualizările de securitate să continue până în 2021.

Modelele OnePlus 3, OnePlus 3T rămân astfel fără update-uri, alături de variantele mai vechi precum OnePlus X, 2 şi 1.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult