OnePlus pregăteşte şi un model OnePlus 8 Lite mai ieftin, pe lângă cele standard şi Pro

09.12.2019
OnePlus pregăteşte şi un model OnePlus 8 Lite mai ieftin, pe lângă cele standard şi Pro

De câţiva ani OnePlus a lansat telefoane „la program”, cu unu sau chiar două modele la fiecare şase luni. Se pare însă că în 2020, compania va încerca să schimbe puţin tradiţia, urmând să lanseze şi un model mid-range OnePlus 8 Lite, pe lângă cele două modele high-end din gama OnePlus 8. Nu cunoaştem foarte multe despre specificaţiil hardware interne ale acestui model, însă 91mobiles a publicat primele imagini realizate în software 3D folosind planurile oficiale în format CAD oferite către producătorii de accesorii.

Ce putem vedea în aceste imagini este că OnePlus doreşte să ofere şi un smartphone mai ieftin, care să se întoarcă mai aproape de promisiunea iniţială a companiei: tehnologie de top la un preţ accesibil. În continuare, modelele OnePlus sunt mai ieftine decât modelele de top ale companiilor din vârful clasamentelor de vânzări, însă acestea se apropie din ce în ce mai mult de acel preţ „premium”. De altfel, modelele OnePlus fac şi anumite compromisuri faţă de acele modele, precum lipsa certificării IPXX pentru rezistenţă la apă şi praf şi lipsa încărcării wireless. Probabil că dacă ar include şi aceste capabilităţi, preţurile ar creşte şi mai mult.

Având în vedere că OnePlus se consideră acum un brand premium, probabil că telefoane cu adevărat competitive la toate capitolele vor veni, însă compania trebuie să îşi păstreze şi clienţii mai vechi, care au fost atraşi de hardware-ul de calitate la un preţ accesibil.

Aici intră în discuţie OnePlus 8 Lite, un telefon care ar trebui să devină noul model „de bază” în oferta companiei. Acesta pare să fie echipat cu un ecran OLED perforat, fără margini curbate. Întrucât un senzor de amprentă nu poate fi văzut pe corpul telefonului, putem presupune că acesta va fi integrat sub display, asemeni modelelor precedente ale companiei.

Pe partea din spate, camera foto este încadrată într-un dreptunghi şi este poziţionată în colţul din stânga-sus, asemeni altor telefoane din ultima perioadă. De altfel, faţă de modelele de top, acest telefon va oferi doar două camere, probabil una wide şi una ultra-wide, aşa cum este „moda” acum (Galaxy S10e, iPhone 11, etc.). Acest model nu va integra un jack pentru căşti, însă poate fi observat în fotografii un buton slider pentru controlul setărilor de sunet, asemeni celorlalte telefoane OnePlus.

Galerie foto

Conform dimensiunilor din planurile oficiale de 159,2 x 74 x 8,6 mm, acest model nu va fi tocmai „compact”, putând fi echipat cu un display de 6,5”. Rămâne de văzut dacă acesta va fi unul rapid, de 90 Hz, asemeni variantelor din 2019, sau dacă va rămâne la „tradiţionalul” 60 Hz. Acest model este aşteptat pentru lansare cândva înainte de începutul verii, alături de OnePlus 8 şi OnePlus 8 Pro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult