OPPO a anunţat noile sale vârfuri de gamă R7 şi R7 Plus

20.05.2015
OPPO a anunţat noile sale vârfuri de gamă R7 şi R7 Plus

Compania OPPO este unul dintre cei mai celebri producători de telefoane din China şi prima companie de mai mică anvergură din această ţară care a avut curaj să-şi lanseze un magazin în Europa. În cadrul unui eveniment care a avut loc astăzi în China, OPPO a prezentat terminalele sale de vârf R7 şi R7 Plus, iar acestea vor ajunge şi în Europa începând cu luna iunie.

Înrudite, după cum este lesne de ghicit după denumire, cele două noi telefoane OPPO au un design similar şi oferă carcase monobloc fabricate din metal şi sticlă. Modelul de bază R7 oferă un ecran cu diagonală de 5”, rezoluţie Full HD şi panou AMOLED, în timp ce versiunea Plus face saltul la diagonala de 6”. Datorită volumului intern mai generos, versiunea Plus a permis utilizarea unui ecran cu margini foarte subţiri care se îmbină atât de bine cu rama metalică a carcasei încât pare să acopere integral lateralele părţii frontale.

Ambele telefoane folosesc aşa-numita 2.5D Glass, un material pe care-l cunoaştem deja de la telefoane precum Nokia N9 sau Samsung Galaxy Note 4 şi care se remarcă prim marginile curbate şi difracţia calculată de aşa natură încât informaţiile grafice par afişate pe suprafaţa exterioară a ecranului.

OPPO R7 şi R7 Plus folosesc un cip Qualcomm Snapdragon 615, o soluţie octa-core pe 64 de biţi cu patru nuclee ARM Cortex-A53 optimizate pentru consum şi patru nuclee similare, însă setate la o frecvenţă mai mare şi optimizate pentru putere. Telefoanele oferă 3 GB de memorie RAM şi 16 GB de memorie internă, în cazul versiunii R7, sau 32 GB, în cazul versiunii Plus. Telefoanele oferă şi un slot MicroSD pentru extinderea capacităţii de stocare, însă utilizatorul va trebui să aleagă între acesta şi cel de-al doilea SIM. OPPO R7 oferă o baterie de 2320 mAh, în timp ce versiunea Plus oferă o mult mai impresionantă capacitate de 4100 mAh.

Cele două telefoane oferă camere foto cu senzor de 13 MP şi un obiectiv cu diafragmă F/2.2. OPPO a ales un senzor cu matrice RGBW, o soluţie pe care am văzut-o recent implementată şi pe Huawei P8 care promite un nivel de zgomot mai mic şi sensibilitate superioară. Camera foto de pe OPPO R7 oferă focalizare cu detecţie de fază şi un bliţ cu singur LED, în timp ce modelul Plus adaugă un sistem de focalizare cu laser şi un bliţ cu două LED-uri. Aceste camere foto sunt dublate de un partener frontal cu senzor de 8 MP.

Restul specificaţiilor includ conectivitate LTE Cat 4 şi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, GPS, USB 2.0 cu suport OTG şi, doar în cazul versiunii Plus, şi un senzor pentru amprente amplasat pe capacul posterior. OPPO R7 are dimensiuni de 143 x 71 x 6,3 mm şi o greutate de 147 de grame, în timp ce versiunea R7 Plus are dimensiuni de 158 x 82 x 7.75 mm şi o greutate de 203 grame. Cu aceasta ocazie, OPPO a anunţat şi versiunea 2.1 a sistemului său de operare ColorOS, acesta fiind construit pe codul Android 5.1.

OPPO R7 şi R7 Plus au preţuri de 400, respectiv 480 de dolari. Compania a anunţat că aceste două modele vor fi disponibile începând cu luna iunie pe plan internaţional. Magazinul OPPO din Europa are deja două pagini pregătite pentru aceste două noi modele, însă preţurile nu sunt încă afişate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News