Optimus G, vârful de gamă pentru linia smartphone LG a fost lansat

Optimus G, vârful de gamă pentru linia smartphone LG a fost lansat
LG Optimus G

LG prezentat noul său vârf de gamă pentru linia de smartphone-uri, modelul Optimus G. Terminalul, cu o grosime de 8.45 mm, vine echipat cu un ecran TrueHD IPS Plus, ce afişează rezoluţia de 1280×768 pixeli pe o suprafaţă cu diagonală 4.7 inch.

LG Optimus G

Ecranul cu densitate 330 ppi încorporează tehnologie Zerogap Touch, ce lipeşte practic interfaţa touch de suprafaţa acestuia, pentru o calitate îmbunătăţită a imaginii şi unghiuri de vizibilitate mai largi. Sub capotă, Optimul G ascunde chipsetul Qualcomm Fusion 3, compus dintr-un procesor quad-core Snapdragon S4 Pro SoC (APQ8064) la 1.5 GHz şi nucleul grafic Adreno 320, de asemenea quad-core. Configuraţia este completată cu 2 GB memorie Ram şi 32 GB spaţiu de stocare intern.

La partea de multimedia avem o cameră foto de 13 MP, cu autofocus şi blitz LED. Aceasta cuplează senzorul de tip BSI (iluminat din spate) cu un ansamblu optic ce oferă apertură F/2.4, combinaţia rezultată promiţând performanţe deosebite în condiţii de iluminare redusă. Alături de camera foto cu suport pentru filmare Full HD, mai avem şi o cameră frontală de 1.3 MP pentru apeluri video.

LG Optimus G

Lista specificaţiilor mai cuprinde conectivitate Bluetooth 4.0, WiFi N, NFC şi MHL, respectiv un receptor A-GPS pentru navigare.

Chiar şi bazat pe o configuraţie extrem de îndrăzneaţă, Optimus G este alimentat folosind un acumulator de numai 2100 mAh. LG a făcut această alegere pentru a face posibilă folosirea unei carcase foarte subţire, limitând totodată greutatea finală la un confortabil 145 grame. Chiar dacă nu este o consolare prea mare, LG menţionează despre acumulatorul Li-polymer nedetaşabil că suportă cel puţin 800 cicluri de încărcare, suficient cât să reziste cu biro alimentărilor dese, făcute acasă şi la serviciu.

Sistemul de operare livrat este Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

LG Optimus G va putea fi găsit pentru început în magazinele din Coreea, având un preţ de 895 dolari pentru versiunea fără abonament. Rămâne de văzut când va fi lansat şi în Europa.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult