Pixel 3 Lite: răspunsul Google la piaţa de smartphone-uri mid-range

19.11.2018
Pixel 3 Lite: răspunsul Google la piaţa de smartphone-uri mid-range

Google a lansat în ultimii câţiva ani dispozitive Nexus şi Pixel în „perechi”, un model mai mare şi unul mai mic, care să acopere piaţa de dispozitive high-end. Ce nu acoperă Google în acest moment pe piaţă este segmentul mid-range, unde alţi producători domină cu modele accesibile, cu performanţe înalte şi chiar inovaţii, Samsung preferând acum să testeze noi tehnologii pe seria de dispozitive Galaxy A înainte să le integreze în modelele Galaxy S şi Note. Cei care consideră că Pixel 3 şi Pixel 3 XL sunt însă prea scumpe, vor avea în curând opţiunea de a cumpăra un Pixel 3 Lite, care nu face atât de multe compromisuri pe cât ne-am fi aşteptat de la un telefon de medie.

Rozetked, un blogger de tehnologie, care a reuşit vara trecută să pună mâna şi pe Pixel 3 XL înainte de lansare, a publicat primele imagini şi detalii despre harwdare-ul lui Pixel 3 Lite, model care ar urma să fie lansat în viitorul foarte apropiat. Acesta este un smartphone cu ecran IPS de 5,56” în format 18:9 cu rezoluţie Full HD+ (2.220 x 1.080 pixeli), cu o carcasă realizată din plastic, nu din metal şi sticlă asemeni modelelor de top.

Acesta vine echipat cu un chipset Snapdragon 670 de la Qualcomm, un model de medie puternic, cu 4 GB RAM (la fel ca Pixel 3 şi modelul XL), 32 GB stocare, acumulator de 2.915 mAh şi aceleaşi camere foto pe care le cunoaştem deja foarte bine. O singură cameră frontală de 8 megapixeli şi o cameră principală de 12 megapixeli pe spate. Nu este clar dacă senzorii sunt 100% identici sau dacă procesorul de medie poate să ofere aceeaşi procesare de calitate precum cel de pe Pixel 3. Alte diferenţe faţă de modelele high-end ar fi prezenţa unui jack audio pe lângă port-ul USB Type-C, însă spaţiul de stocare tot nu poate fi extins cu un card SD.

Galerie foto

Conform Rozetked, Pixel 3 Lite ar putea fi anunţat foarte curând, fie la finalul lui 2018, fie la începutul lui 2019 şi va intra pe piaţă la un preţ încadrat între 400 şi 500 dolari americani. Astfel, cu jumătate de preţ faţă de Pixel 3 XL, poţi avea o experienţă similară, cu Android 9.0 Pie actualizat la zi şi o cameră performantă. Diferenţele de performanţă se vor vedea probabil în editarea de conţinut multimedia şi în rularea de jocuri 3D, unde chipset-ul Snapdragon 845 din Pixel 3 şi XL va fi clar mai performant.

După două generaţii de Pixel cu carcasă metalică şi una cu spate complet din sticlă, lansarea unui smartphone din plastic pare foarte ciudată, însă Google probabil că doreşte să taie cât mai multe costuri fără a afecta performanţa dispozitivului. Acesta este primul telefon Google din plastic de la lansarea lui Nexus 5X, model realizat în parteneriat cu LG.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult