Primele detalii despre hardware-ul lui LG G8: chipset Qualcomm de top, conectivitate 5G şi acumulator mare

25.01.2019
Primele detalii despre hardware-ul lui LG G8: chipset Qualcomm de top, conectivitate 5G şi acumulator mare

Anul acesta, Mobile World Congress pare să înceapă cu o lună înainte, multe companii începând deja să vobrească despre ceea ce vor prezenta în mod oficial la Barcelona. LG este cea mai recentă companie care a publicat pe site-ul său informaţii despre produsele pe care le va lansa în cadrul celebrului târg de tehnologie, confirmând deja un smartphone capabil de conectivitate 5G, care se presupune că va fi noul LG G8.

LG nu anunţă acum acest telefon, deci nu putem să ne aşteptăm la imagini cu acesta, însă avem un nume provizoriu şi câteva detalii despre hardware-ul său intern. LG menţionează în comunicatul său de presă numele LG 5G, deci garantat acesta va fi echipat cu un modem de conectivitate 5G, cel mai probabil de la Qualcomm, întrucât acesta va folosi chipset-ul Snapdragon 855 pe 7nm dezvoltat de compania americană.

De asemenea, LG se laudă cu un nou sistem de răcire pentru acest chipset, bazat pe cameră de vapori, care va avea dimensiuni mari. Compania a comparat dimensiunile radiatorului cu ţeavă de cupru de pe LG V40 ThinQ cu cel de pe LG 5G într-o fotografie, iar diferenţele de suprafaţă acoperită sunt imense. Astfel, telefonul ar putea rula la frecvenţe înalte pentru timp îndelungat, ceva ce va fi de ajutor în special celor care rulează jocuri pe telefon sau care editează materiale video.

Acelaşi anunţ confirmă faptul că LG 5G va fi livrat cu un acumulator de 4.000 mAh, ceva ce a devenit oarecum standard pentru dispozitivele de top ale companiilor mari. Atât Huawei P30 Pro, cât şi Galaxy Note9 au fost livrate anul trecut cu baterii de capacitate similară.

Nu ştim însă cum va arăta acest telefon. Câteva imagini cu un dispozitiv extrem de similar în design cu LG G7 au apărut de curând pe internet, însă reprezentanţii companiei au spus că nu acela va fi LG G8 (în cazul în care acesta va fi numele final al lui LG 5G). Există posibilitatea ca LG să adopte unul dintre noile design-uri din piaţă, fie cu notch mai mic, în formă de picătură de apă, fie cu un orificiu într-unul dintre colţurile ecranului pentru a găzdui camera foto.

Până când LG nu va anunţa în mod oficial aceste detalii, nu avem cum să confirmăm aceste zvonuri, însă măcar acum ştim la ce să ne aşteptăm de la acest model din punct de vedere al performanţei hardware.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult