Primele imagini cu LG G5 Lite, alternativa mai ieftină pentru vârful de gamă G5

25.03.2016
Primele imagini cu LG G5 Lite, alternativa mai ieftină pentru vârful de gamă G5

Cunoscut şi după numele de cod LG H848, G5 Lite promite să fie o alternativă mai ieftină, cu puţine compromisuri, la flaship-ul LG. Încă neanunţat oficial, noul smartphone are deja o listă preliminară cu specificaţii şi imagini de prezentare.

Cu un design ceva mai compact decât modelul deja lansat, LG G5 Lite vine echipat cu un ecran de 5.3” şi un chipset din seria Snapdragon 652, oferind performanţe solide graţie unui CPU octa-core compus din 4 nuclee Cortex-A72 de înaltă performanţă şi 4 nuclee Cortex-A53 optimizate pentru folosirea eficientă a bateriei. Încadrat la gama mid-range superioară, chipsetul Qualcomm schimbă nucleul Andreno 530 oferit de Snapdragon 820 pe un GPU din seria Adreno 510, încă suficient de puternic pentru a face faţă ecranului cu rezoluţie QHD. Configuraţia este completată cu 3GB memorie RAM DDR4, lăsând o rezervă suficientă pentru aplicaţiile actuale de Android.

LG G5 Lite, alternativa mai ieftină pentru vârful de gamă G5

Un aspect interesant, G5 Lite păstrează designul modular introdus de modelul mai costisitor, permiţând extinderea funcţionalităţii de bază apelând la diverse accesorii achiziţionate separat.

Element de atracţie principal la modelul G5, sistemul dual-camera a fost preluat şi la modelul Lite, camera foto  cu funcţie de filmare 4K dispunând de un obiectiv principal cu rezoluţie 16MP şi modul de 8MP pentru poze cu zoom.

LG G5 Lite este livrat cu versiunea Android 6.0 Marshmallow şi o cantitate de 32 GB memorie internă. Din păcate preţul la vânzare nu este cunoscut, momentan.

Citeşte şi LG G5, un smartphone vârf de gamă modular

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult