Primele imagini neoficiale cu noul Nexus 6 de la Huawei

24.08.2015
Primele imagini neoficiale cu noul Nexus 6 de la Huawei

După ce următorul Nexus 5 a fost surprins în imagini neoficiale, a venit rândul următoarei generaţii de Nexus 6 să apară în fotografii spion de slabă calitate. Imaginile par să confirme anumite zvonuri despre acest dispozitiv, logo-ul Huawei de pe carcasă fiind încă o dovadă a implicării producătorului chinez în dezvoltarea sa. Se pare că vom avea de a face cu un dispozitiv de dimensiuni mari, cu o construcţie metalică şi cu o serie de particularităţi care îl vor scoate în evidenţă din punct de vedere vizual.

Din câte putem observa în imagini, Google va realiza noul Nexus 6 alături de Huawei folosind materiale premium. Spatele pare să fie acoperit aproape în totalitate de aluminiu eloxat, doar zona în care se regăsesc antenele radio şi camera foto fiind acoperite cu sticlă. Această zonă pare de asemenea să fie puţin mai ridicată, probabil pentru a găzdui un senzor foto de dimensiuni mari. Pe centru putem observa un senzor de amprentă rotund, asemănător cu cel din imaginile noului Nexus 5 scăpate pe internet.

Din faţă, dispozitivul se aliniază descrierilor precedente. Deşi este greu de intuit din câteva imagini, informaţiile disponibile sugerează că avem de a face cu un display care măsoară 5,7”  în diagonalp, care este înconjurat de o ramă subţire în laterale şi groasă deasupra şi sub acesta. Dimensiunile ridicate ale ramei sunt justificate de integrarea difuzoarelor stereo pe partea din faţă a dispozitivului. Lângă difuzorul principal pentru apeluri poate fi observată şi o cameră foto.

Chiar dacă imaginile par a fi reale, iar sursa lor, Nowhereelse.fr, s-a dovedit a fi de încredere în trecut, nu este o certitudine că acesta este smartphone-ul pe care Google îl va anunţa în această toamnă. O nouă imagine publicată pe serviciul de socializare Weibo din China sugerează că acest dispozitiv va integra chipset-ul Snapdragon 810 (MSM 8994). Acest model poate fi un simplu prototip folosit pentru testarea tehnologiilor interne ale dispozitivului, versiunea care ajunge în magazine putând fi mult diferită din punct de vedere estetic sau al componentelor interne.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult