Telefonul Nexus produs de Huawei va avea ecran QHD de 5,7″ şi Snapdragon 810, afirmă zvonurile

11.05.2015
Telefonul Nexus produs de Huawei va avea ecran QHD de 5,7

Undeva în prima parte a acestui an, un zvon provenit din China a susţinut că următorul partener Google pentru dezvoltarea viitorului telefon Nexus va fi compania Huawei. În timp ce alte informaţii susţin că Google se va alia din nou cu LG, informaţiile contradictorii fiind subînţelese în acest stadiu deoarece compania obişnuieşte să lucreze cu mai mulţi parteneri până în clipa în care alege produsul final, ideea unui Nexus proiectat şi fabricat integral în China nu pare trasă de păr.

Google a colaborat cu multe companii pentru dezvoltarea produselor din gama Nexus. Modelul original Nexus One a fost dezvoltat împreună cu HTC, ştafeta a fost predată apoi timp de câte două generaţii de cei de la Samsung şi LG, iar cel mai recent model poartă semnătura Motorola. Tabletele au cunoscut şi ele schimbări similare, cele două modele Nexus 7 fiind produse de ASUS, în timp ce versiunile Nexus 10 şi Nexus 9 au fost create de Samsung şi HTC. O schimbare de partener nu pare ieşită din comun, mai ales dacă ţinem cont că dezvoltatorul ultimului telefon Nexus nu mai aparţine acum de Google, iar un zvon recent susţine că viitorul telefon produs începe să capete formă pe planşeta de proiectare a celor de la Huawei.

Conform unui zvon recent provenit tot din China, viitorul telefon Nexus produs de către Huawei va oferi un ecran cu diagonală de 5,7” şi rezoluţie Quad HD. În timp ce ultimul parametru este de la sine înţeles, fiind greu de crezut că Google va face paşi înapoi, micşorarea diagonalei va fi probabil întâmpinată cu bucurie de cei mai mulţi dintre utilizatorii Nexus deoarece modelul actual a fost criticat pentru dimensiunile prea ridicate.

Platforma hardware aleasă de Huawei este în acest moment Qualcomm Snapdragon 810, o soluţie integrată care nu este prea apreciată din cauza problemelor de răcire care-i redus drastic performanţele. Zvonul anterior susţinuse că Huawei analizează şi oportunitatea utilizării unuia dintre prezentele sau viitoarele sale procesoare HiSilicon, însă se pare că soluţia Qualcomm are nişte avantaje dorite de Huawei, Google sau amândoi.

Pe lângă dimensiunile mari, actualul Nexus 6 a fost criticat şi pentru preţul ridicat care a contrastat puternic cu politicile comerciale Google din anii anteriori. În ultimii ani, telefoanele din gamele Ascend P şi Ascend Mate au demonstrat că producătorul chinez este capabil să realizeze produse arătoase şi bine finisate la un preţ ceva mai coborât decât cel cerut de liderii pieţei. Cei de la Huawei nu au reuşit însă să strălucească atunci când vine vorba de software, însă în cazul unui terminal Nexus, aceasta este o treabă pe care Google o preia cu succes.

Astfel, acest parteneriat le-ar permite astfel celor de la Google să lanseze un nou telefon Nexus cu un preţ mai atractiv fără a coborî însă ştacheta calităţii. Dacă lucrurile vor evolua astfel, rămâne însă să vedem undeva în cursul ultimului trimestru al acestui an, când gama Nexus ar trebui să primească o actualizare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News