Primul smartphone Nexus produs de LG iese la lumină în octombrie

08.10.2012
Primul smartphone Nexus produs de LG iese la lumină în octombrie

După ce a colaborat cu HTC iar apoi Samsung, având parte de rezultate bune, Google a decis să încredinţeze misiunea creării următorului smarpthone Nexus celor de la LG.

Conform ultimelor zvonuri, primul smartphone LG Nexus este bazat pe designul lui Optimus G şi va avea parte o prezentare oficială către sfârşitul acestei luni.

Configuraţia va include un ecran IPS cu rezoluţie 1280×768 pixeli, 2 GB memorie RAM şi chipset quad-core din familia Snapdragon S4. Printre dotările de efect se numără sistemul pentru încărcarea wireless a acumulatorului şi camera foto cu rezoluţie 8 MP.

LG Optimus G

În privinţa spaţiului de stocare, am putea avea de ales între versiuni cu 8 GB sau 16 GB memorie internă, neexpandabilă. Pentru prima dată în seria de telefoane Nexus, terminalul produs de LG ar putea veni cu baterie nedetaşabilă, sigilată în corpul telefonului.

Printre informaţiile circulate la bursa zvonurilor, aflăm că noul smartphone LG Nexus ar putea să nu fie singur, fiind urmat şi de alte modele produse sub brandul Nexus care se vor alătura ofertei de telefoane din magazinul Google Play Store. Printre competitori avem Samsung, cu un nou model din seria Galaxy Nexus, dar şi HTC, cu un telefon prevăzut cu ecran de 5 inch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult