Procesul dintre Apple şi Samsung va reîncepe, daunele sunt reduse temporar la 60 de procente

04.03.2013
Procesul dintre Apple şi Samsung va reîncepe, daunele sunt reduse temporar la 60 de procente

Samsung a pierdut un proces extrem de important în favoarea rivalului Apple la sfârşitul lunii august a anului trecut, iar daunele record de un miliard de dolari care au fost stabilitate au reprezentat o lovitura grea pentru sud-coreeni, atât din punct de vedere tehnologic, cât şi financiar.

Judecătorul federal Lucy Koh, care a supervizat ultimele două litigii dintre cele două companii, a făcut vineri un anunţ surprinzător care a determinat creşterea cursului acţiunilor Samsung şi, probabil, nişte zâmbete mulţumite. În timp ce Apple a încercat să obţină suplimentarea daunelor pentru perioada sursă din august până acum, judecătorul a decis micşorarea temporară a daunelor cu circa 40 de procente şi stabilirea unui nou proces pentru calcularea daunelor corecte.

Conform declaraţiei tribunalului, juraţii au făcut erori în calcularea daunelor, iar suma totală datorată de Samsung a fost coborâtă la circa 600 de milioane de dolari. Sursa erorii este modul de calculare a daunelor, care a trebuit să fie aplicat în cazul fiecărui terminal în parte, dar care a necesitat analizarea unor brevete tehnologice sau de design aplicabile în mai multe situaţii. În consecinţă, judecătoarea a anunţat suspendarea plăţilor pentru suma de 450 de milioane de dolari şi necesitatea stabilirii unui nou proces, deoarece tribunalul federal nu are autoritatea de a modifica un verdict în acest caz.

Trebuie subliniat însă faptul că Samsung nu a scăpat definitiv de plata sumei de 450 de milioane de dolari, aceasta fiind doar suspendată, nu şi eliminată definitiv. Odată demarat viitorul nou proces, care va necesita şi alegerea unor alţi juraţi, cuantumul total de plată ar putea urca din nou la suma iniţială, ceea ce este însă improbabil. Restul sumei de 600 de milioane de dolari, care acoperă diverse brevete tehnologice sau de design, va rămâne neafectată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News