Project Sandcastle a fost lansat! Poţi acum instala Android 10 pe iPhone

05.03.2020
Project Sandcastle a fost lansat! Poţi acum instala Android 10 pe iPhone

Rularea sistemului de operare Android pe iPhone a fost o provocare pentru mulţi dezvoltatori independenţi, care au încercat să facă acest lucru încă de pe vremea primelor telefoane Apple. Acum, „Project Sandcastle”, demonstrează rularea Android pe iPhone 7, în timp ce proiectul poate fi descărcat de utilizatori să testeze sistemul de operare de la Google pe dispozitivele Apple. Desigur, acest software este în acest moment într-un stadiu experimental, deci multe lucruri nu funcţionează cum ar trebui.

Cei de la Project Sandcastle au publicat o listă cu lucruri care funcţionează şi lucruri care nu funcţionează pe iPhone. Momentan, doar pe iPhone 7 şi iPhone 7+ poţi instala şi rula software-ul, alături de cea mai recentă versiune de iPod Touch, generaţia a şaptea.

În acest moment, pe aceste dispozitive, Android-ul poate recunoaşte procesorul, port-ul USB, memoria NAND, display-ul şi alte elemente precum capabilităţile multi-touch ale ecranului, Wi-Fi-ul şi alte câteva componente. Altele precum modem-ul pentru conexiunea la o reţea GSM, Bluetooth, sistemul audio şi multe alte componente (precum cipul grafic), încă nu funcţionează. Cei care testează Android pe un iPhone 7 vor trebui să renunţe la toate aceste lucruri, deci telefoanele nu pot să fie folosite ca dispozitive zilnice pe care să te poţi baza.

Versiunea de Android rulată pe iPhone 7 nu este însă una „stock”, dar este una recentă: Android 10. Aceasta rulează folosind OpenLauncher şi este configurat din start cu aplicaţia de mesagerie criptată Signal şi alte câteva aplicaţii.

Chiar dacă momentan nu poţi face foarte multe cu Android pe iPhone, faptul că deja există şi rulează pe un iPhone oferă speranţe pentru viitor. Dacă echipa din spatele Project Sandcastle continuă dezvoltarea într-un ritm accelerat şi reuşesc să activeze toate funcţiile telefoanelor, Android ar putea deveni o alternativă chiar şi pentru utilizatorii de iOS, aceştia nemaifiind nevoiţi să îşi schimbe telefonul dacă doresc să îşi schimbe sistemul de operare.

Interesant este însă faptul că pentru a instala Project Sandcastle pe un iPhone va trebui să rulezi Checkra1n, noul jailbreak de iOS care poate fi instalat direct de pe un dispozitiv cu Android. Probabil că cu puţin efort, vei putea instala Android pe un iPhone direct de pe un telefon cu Android.

Poţi descărca versiunea Beta de Project Sandcastle de pe site-ul oficial.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult