PuzzlePhone: un nou smartphone modular în căutare de fonduri

04.11.2015

În ciuda faptului că au apărut multe concepte de smartphone-uri modulare în ultimii câţiva ani, niciunul dintre acestea nu a ajuns pe piaţă. Project Ara de la Google are cele mai mari şanse să devină un produs comercial, însă alte companii încearcă să îşi finanţeze proiectele prin intermediul serviciilor de crowdfunding. Un astfel de dispozitiv este PuzzlePhone, anunţat anul trecut şi care dacă strânge banii necesari, ar putea să ajungă pe piaţă anul viitor.

PuzzlePhone doreşte să simplifice conceptul de telefon modular, fiind realizat din doar trei  componente care folosesc denumiri din anatomia corpului uman. Şasiul şi display-ul sunt integrate în „coloana vertebrală”, componenta principală, care găzduieşte celelalte două accesorii. „Creierul” va integra nu doar procesorul şi memoria RAM, ci va include atât spaţiul de stocare, cât şi camera foto a dispozitivului. În cele din urmă, „inima” va fi compusă din baterie şi restul de componente precum senzori de mişcare şi antene Bluetooth şi WiFi.

Configuraţia prezentată de echipa Finlandeză pentru prima generaţie a telefonului va integra un display de 5” cu rezoluţie Full HD, camere de 5 şi 12 megapixeli (plus blitz pe spate), procesor octa-core, 3 GB memorie RAM, modele cu 16, 32 sau 64 GB spaţiu de stocare şi opţiuni de conectivitate precum antene LTE, NFC, Bluetooth 4.2 LE, WiFi 802.11 ac, GPS şi USB 3.0 cu mufă Type-C. Desigur, după lansarea iniţială, compania plănuieşte să actualizeze componentele de bază şi să ofere alte module cu performanţă ridicată, care vor putea fi folosite pentru upgrade.

Există posibilitatea de a dona bani pentru PuzzlePhone prin Indiegogo, putând opta pentru una din trei variante. Modelul „The 1st Edition” va include 16 GB spaţiu de stocare şi va veni într-o carcasă cu finisaje din plastic la preţul de 300 euro. PuzzlePhone standard va oferi 32 GB spaţiu de stocare şi carcasă cu finisaje din aluminiu la 400 euro, în timp ce „Limited Edition” va avea 64 GB, o culoare specială şi finisaje din cupru, cu opţiunea de a grava pe placa metalică de pe spate un text personalizat. Aceasta din urmă costă 700 de euro.

Modelele 1st Edition şi Limited Edition sunt disponibile doar pentru primii 250 de susţinători ai proiectului care doresc să facă o pre-comandă şi în acelaşi timp să încurajeze iniţiativa Puzzle Phone, în timp ce PuzzlePhone va rămâne modelul de bază la vânzare. Preţul său va creşte la 600 euro în momentul lansării oficiale, care este aşteptată în luna septembrie a lui 2016.

PuzzlePhone pe Indiegogo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult