Redmi K30, un nou smartphone accesibil cu ecran de 120Hz şi conectivitate 5G, primeşte dată de lansare

26.11.2019
Redmi K30, un nou smartphone accesibil cu ecran de 120Hz şi conectivitate 5G, primeşte dată de lansare

Parte a sub-brandului Xiaomi Redmi de telefoane cu preţ accesibil, seria K20 a fost dezvăluită în luna mai, primind în mare parte aprecieri pozitive. Înlocuitorul Redmi K30 vine să îmbunătăţească anumite aspecte, adăugând sunet stereo, un ecran mai performant şi conectivitate 5G.

Potrivit informaţiilor furnizate chiar de vicepreşedintele Xiaomi Redmi, Lu Weibing, în cadrul reţelei de socializare Weibo, seria K30 introduce conectivitate 5G dual-mode, în premieră pentru gama Redmi. Parţial arătat chiar în invitaţia pentru evenimentul de lansare pregătit pentru data de 10 decembrie, Redmi K30 apare cu un ecran înconjurat de o ramă foarte îngustă, decupat după conturul carcasei şi perforat în colţul dreapta-sus pentru a face loc unui sistem dual-camera.

Potrivit altor dezvăluiri care rămân deocamdată cu titlul de zvonuri, Redmi K30 ar putea folosi casca lăsată deasupra ecranului şi în rolul de difuzor, redând sunet stereo împreună cu difuzorul prezent la partea de jos. Pe lista dotărilor s-ar mai putea regăsi un ecran cu rată de refresh la 120Hz, Xiaomi sperând astfel să obţină un avantaj competitiv în faţa rivalilor OnePlus şi alte modele smartphone echipate cu ecrane de 90Hz.

La interior, configuraţia ar putea fi bazată pe un chipset Qualcomm din seria Snapdragon 7xx, însă modelul exact va fi aflat la momentul lansării. Pe listă apare şi certificarea 3C, indicând suport pentru încărcarea rapidă a acumulatorului folosind un adaptor AC cu putere de 30W, probabil, inclus în pachetul cu accesorii.

Mai multe detalii şi imagini de prezentare cu noul telefon Xiaomi Redmi K30 ar putea ieşi la iveală în cursul zilelor următoare, pe măsură ce ne apropiem de lansarea pregătită pentru piaţa din China.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult