Relansarea Galaxy Fold intră pe ultima sută de metri. Modelul 5G primeşte certificare pentru punerea în vânzare

26.06.2019
Relansarea Galaxy Fold intră pe ultima sută de metri. Modelul 5G primeşte certificare pentru punerea în vânzare

Samsung oferă modelul Galaxy Fold în două variante, cu şi fără conectivitate 5G. Ambele variante ale primului telefon Samsung cu ecran pliabil sunt aşteptate pe rafturile magazinelor în a doua jumătate a acestui an, folosind revizii hardware care rezolvă problemele de fiabilitate descoperite până acum.

Potrivit informaţiilor disponibile până acum, Samsung oferă varianta Galaxy Fold 4G cu suport dual-SIM prin cartele nanoSIM şi eSIM. Varianta 5G a telefonului dispune însă de un singur slot pentru cartelă SIM şi acumulator mai mic (4235 mAh vs 4380 mAh). Probabil că micile neconcordanţe în lista specificaţiilor sunt rezultatul unor compromisuri făcute la partea de hardware, cu scopul acomodării componentelor suplimentare necesare pentru asigurarea conectivităţii 5G.

Privite de la exterior, ambele versiuni Galaxy Fold au dimensiuni identice şi acelaşi design de carcasă, cele două putând fi diferenţiate doar căutând logoul 5G aplicat la partea din spate.

Trimis pentru validare autorităţii americane de certificare a echipamentelor de comunicaţii mobile (FCC) în data de 29 aprilie, modelul Galaxy Fold 5G a fost aprobat pentru comercializare în data de 3 iunie, fiind doar o chestiune de timp până ce Samsung va avea loturi suficiente produse pentru livrare.+

Redeschiderea comenzilor Galaxy Fold a fost prevestită şi de vicepreşedintele diviziei Samsung Display, Kim Seong-cheol, care a declarat săptămâna trecută că problemele de fiabilitate reclamate până acum au fost  remediate, Samsung urmând să relanseze modelul Galaxy Fold în viitorul apropiat. Însă deocamdată, oficialii Samsung nu oferă o dată precisă sau interval de lansare, lăsând spaţiu de manevră pentru remedierea a eventuale probleme de ultim moment.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult