ROG Phone 2, noul telefon de gaming de la Asus, se lansează foarte curând

06.06.2019
ROG Phone 2, noul telefon de gaming de la Asus, se lansează foarte curând

Originalul ROG Phone de la Asus, primul său telefon orientat către gameri, a fost anunţat anul trecut la Computex. Anul acesta, compania nu a prezentat o nouă variantă, însă cei care aşteaptă să vadă cum va arăta un dispozitiv mobil de generaţie a doua din gama ROG nu vor trebui să aştepte foarte mult, întrucât. Se pare că producătorul taiwanez s-a aliat cu gigantul online Tencent pentru a lansa dispozitivul mai întâi în China.

Pe contul oficial ROG de Weibo, Asus a anunţat o nouă înţelegere cu Tencent, în timp ce modelul ROG Phone 2 a fost menţionat drept unul cu optimizări speciale pentru jocurile distribuite de partenerul său. De asemenea, ASUS a promis mai mult detalii în luna iulie, deci probabil că vom vedea pentru prima dată ROG Phone 2 în cursul lunii viitoare. Fiind vorba despre o lansare în China, este foarte probabil ca telefonul să fie amânat până spre toamnă în regiunile vestice.

Tencent Games este divizia gigantului chinez responsabilă cu distribuţia de jocuri video, cele mai recente titluri de succes ale sale fiind PUBG Mobile, Fortnite şi Arena of Valor. Acestea vor primi cu siguranţă optimizări de performanţă pentru ROG Phone 2, însă compania se pregăteşte şi de lansarea unui nou titlu în această vară, care este aşteptat să aducă venituri foarte mari: Call of Duty Mobile. Având în vedere oferta de jocuri, ROG Phone 2 ar putea fi un dispozitiv orientat în special către jocuri de tip FPS.

Nu ştim însă prea multe lucruri despre acest dispozitiv. Cu siguranţă, ASUS va adopta noul Snapdragon 855, cel mai puternic procesor mobil de pe piaţă şi îl va alătura unui ecran OLED rapid, chiar şi prima generaţie fiind echipată cu un panou cu rată de împrospătare de 90 Hz. Va fi interesant de văzut însă dacă noul dispozitiv va beneficia de o plajă de accesorii la fel de vastă, sau dacă acesta va fi compatibil în continuare cu accesoriile lansate pentru primul ROG Phone. Având în vedere faptul că originalul costa în jur de 2.000 de euro cu toate accesoriile la pachet, cei care vor face upgrade probabil că vor aprecia păstrarea compatibilităţii.

În ultima perioadă însă, smartphone-urile de gaming au început să ţintească către un segment de piaţă inferior. În ciuda faptului că oferă performanţă de top, acestea au preţuri la jumătate faţă de flagship-urile de pe piaţă precum iPhone XS sau Galaxy S10. Desigur, dispozitivele de gaming sunt lipsite de câteva funcţii mai premium, precum rezistenţa la apă, încărcarea wireless şi ecranele OLED de rezoluţie înaltă. Totuşi, cu un ROG Phone 1 care a fost lansat la 1.000 de euro pe piaţă, va fi greu pentru Asus să concureze cu un ROG Phone 2 la un preţ similar, când dispozitivele deja existente precum Nubia Red Magic 3 şi Black Shark 2 costă undeva între 500 şi 600 de euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult