Samsung Galaxy A6 şi A6+ au fost dezvăluite în mod oficial. Vin cu ecrane înalte şi construcţie metalică

02.05.2018
Samsung Galaxy A6 şi A6+ au fost dezvăluite în mod oficial. Vin cu ecrane înalte şi construcţie metalică

Samsung a anunţat în mod oficial noile sale smartphone-uri mid-range Galaxy A6 şi A6+. Detaliile despre acestea au fost deja scăpate pe internet zilele trecute, însă acum avem detalii complete şi oficiale din partea companiei, alături de informaţii despre disponibilitatea terminalelor. Se pare că design-ul cu spate metalic similar cu cel al modelelor Galaxy J este acum folosit şi pe Galaxy A, în timp ce pe partea din faţă avem un ecran „înalt”, similar cu cel de pe Galaxy A8.

Cele două modele sunt foarte similare din punct de vedere al hardware-ului intern, diferenţele notabile fiind evidente în dimensiunile exterioare, display şi la sistemul de camere.

Galaxy A6 vine echipat cu un display HD+ de 5,6” (1.480 x 720 pixeli) bazat pe un panou Super AMOLED. Acesta va integra un chipset octa-core la 1,6 GHz, cel mai probabil fiind vorba despre un model proprietar Exynos. Zvonurile sugerau modelul 7870 de anul trecut, care încă poate oferi o experienţă de utilizare foarte bună. Vor exista configuraţii cu 3 GB RAM şi 32 GB stocare sau 4 GB RAM şi 64 GB stocare, slot microSD şi un acumulator de 3.000 mAh. Camera foto frontală va realiza capturi la 16 megapixeli f/1.9 şi beneficiază de blitz, în timp ce camera principală va folosi un senzor de 16 megapixeli cu diafragmă f/1.7.

Modelul A6+ oferă un display mai mare, de 6”, cu rezoluţie Full HD+ (2.220 x 1.080 pixeli), pe acelaşi format 18,5:9. Procesorul nu se schimbă şi nici configuraţiile hardware cu 3 şi 4 GB RAM, însă camerele sunt complet diferite. Pe partea din faţă este amplasat un senzor de 24 megapixeli cu obiectiv f/1.9, în timp ce pe spate avem un senzor principal de 16 megapixeli f/1.7 şi unul secundar de 5 megapixeli f/1.9, care este folosit pentru realizarea de fotografii de tip „portret”.

Senzorul de amprentă pentru ambele modele se află sub ansamblul de cameră de pe spate, cu un design similar cu cel de pe noile modele Galaxy S9 şi S9+. Ciudată este alegerea unui port micro-USB faţă de standardul din prezent, USB Type-C. Vestea bună este că aceste dispozitive păstrează şi jack-ul pentru căşti de 3,5mm. 

Nu avem încă un preţ pentru noile dispozitive, însă acestea vor fi lansate în curând în Europa, Asia şi America Latină, urmând să apară apoi în Coreea de Sud, Africa şi China.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult