Samsung Galaxy Note 4, declarat telefonul cu cel mai bun ecran de pe piaţă

Samsung Galaxy Note 4, declarat telefonul cu cel mai bun ecran de pe piaţă

Potrivit specialiştilor Display Mate, telefonul Galaxy Note 4 recent anunţat de Samsung la expoziţia IFA 2014 oferă cel mai bun ecran de pe piaţă, având calitate superioară a imaginii şi consum de energie mult redus în comparaţie cu produsele competiţiei.

Adresat utilizatorilor exigenţi care folosesc intensiv telefonul cu Android, Galaxy Note 4 a primit cel mai bun ecran AMOLED din oferta Samsung, un model cu diagonală 5.7″ şi densitate de afişare 518ppi, totalizând 2560×1440 pixeli. Sud-coreenii au făcut mai mult decât să mărească rezoluţia de afişare, îmbunătăţind substanţial şi calitatea imaginii, corectând tendinţa ecranului AMOLED de a suprasatura culorile redate.

Samsung Galaxy Note 4 - telefonul cu cel mai bun ecran de pe piaţă

Folosit cu profilul de imagine Basic, ecranul lui Galaxy Note 4 respectă îndeaproape cerinţele formatului sRGB/Rec.709, redând cele mai fidele nuanţe de culoare dintre toate modelele smartphone şi tablete trecute până acum prin rutinele DisplayMate. În plus, comutarea în modul Photo extinde gamut-ul de culoare cu încă cu 17%, ecranul redând imagini folosind întregul spectru Adobe RGB.

Privit din unghi înclinat, ecranul prezintă doar o reducere nesemnificativă a luminozităţii (19%) şi alterare minoră a balansului de alb. Decalibrarea culorilor primare atinge valoarea maximă la unghi de 30°, însă per total rezultatul este peste medie. Ecranul impresionează şi cu tratamentul anti-glare, reflectând numai 4.8% din lumina ambiantă, ajungând foarte de recordul absolut măsurat la 4.4%.

În privinţa consumului de energie, ecranul lui Galaxy Note 4 s-a dovedit cu 14% mai eficient decât ecranul folosit pentru Galaxy Note 3 şi cu până la 40% mai eficient decât ecranele 1080P folosite pentru seriile de telefoane HTC One şi Sony Xperia Z2.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult