Galaxy Note 9 – data de lansare şi specificaţii

Galaxy Note 9 - data de lansare şi specificaţii

Cu aproape o lună rămasă până la lansare, Galaxy Note 9 rămâne aproape fără secrete, ultimele dezvăluiri confirmând temerile de până acum.

Ilustrat cu ceea ce ar putea a fi lista de specificaţi de pe cutia retail şi una dintre imaginile de prezentare ce vor apărea în pagina de produs, Galaxy Note 9 se prezintă cu un ecran ”infinity display” de 6.3” nedecupat la partea de sus, cum margini curbate şi încadrat pe verticală cu o ramă foarte îngustă.

Fără surprize la partea de design, Galaxy Note 9 seamănă mult cu predecesorul Note 8. Dispozitivul se prezintă cu tasta Bixby în lateral şi o înşiruire de senzori deasupra ecranului, printre care un iris scanner. Există şi un cititor de amprente, dar Samsung a ales să nu rişte prea mult, optând pentru un senzor convenţional plasat pe spatele telefonului.

Imaginea furnizată pare să arate şi familiarele „linii” pentru antenă, vizibile deasupra ecranului, pe rama laterală. Necesare pentru propagarea semnalului radio, acestea sunt specifice mai ales telefoanelor acoperite la partea din spate cu capac integral metalic. Totuşi, existenţa suportului pentru încărcare wireless exclude această posibilitate, construcţia lui Galaxy Note 9 fiind mai degrabă o combinaţie între sticlă şi metal.

Pregătit în două ediţii, purtând numele de cod SM-N9600 şi SM-N9608, Galaxy Note 9 este aşteptat să folosească aceeaşi pereche de chipseturi Snapdragon 845 / Exynos 9810 întâlnită şi la seria Galaxy S9. Lista preliminară cu specificaţii menţionează un acumulator generos, de 3850-4000 mAh.

Tradiţional, Samsung dezvăluie următoarea serie Galaxy Note spre finalul lunii august sau prima parte a lunii septembrie, eventual, sincronizând evenimentul de lansare cu expoziţia IFA Berlin. De daca aceasta, toate indiciile arată spre un eveniment anunţat de Samsung pentru data de 9 august 2018, la New York. Având în vedere că şi campania de precomandă va începe în scurt timp, probabil că aceasta este data oficială de lansare Galaxy Note 9.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult