De ce întârzie versiunea albastră a lui Galaxy S3?

30.05.2012
De ce întârzie versiunea albastră a lui Galaxy S3?

Samsung Galaxy S III a fost promis în două variante, albă şi „Pebble Blue”, cea din urmă prezentată într-o carcasă cu nuanţă albastru-închis, acoperită de un finisaj special. Ziua lansării a adus însă în magazine doar versiunea albă a lui Galaxy S3, disponibilă ce-i drept în volume suficiente pentru a acoperi cererea iniţială.

Samsung Galaxy S III „Pebble Blue”

Dacă până acum aveam doar zvonuri, iată că Samsung a dat şi o explicaţie oficială pentru întârzierile aparent inexplicabile. Versiunea „Pebble Blue” a lui Galaxy S3 foloseşte o carcasă cu nuanţă de culoare nou inventată şi acoperită de un material hyper-glaze special, menit să-i dea un plus de strălucire. Întârzierea este cauzată de unele probleme ieşite la iveală în timpul testelor interne desfăşurate de inginerii Samsung, ce au pus la îndoială calitatea noilor materiale. Conform reprezentanţilor companiei, problema va fi rezolvată în scurt timp şi nu va întârzia versiunea colorată a lui Galaxy S3 cu mai mult de 2-3 săptămâni.

Samsung Galaxy S III „Pebble Blue”

Potrivit unor informaţii venite din surse neoficiale, problemele au fost cauzate de erori apărute la fabricarea părţii din faţă şi spatele carcasei telefonului. Aparent, nuanţele de culoare ale celor două jumătăţi nu coincid.

Regretabil este că problema nu a fost descoperită decât după ce primele loturi Galaxy S III „Pebble Blue” au fost trimise către magazinele retail. Samsung încearcă acum retragerea loturilor afectate, pentru a înlocui elementele de carcasă cu probleme.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult