Imagini şi video cu Samsung GT-i9300, presupus a fi Galaxy S III deghizat

20.04.2012
Imagini şi video cu Samsung GT-i9300, presupus a fi Galaxy S III deghizat

Samsung GT-i9300, zvonit a fi prototipul noului Galaxy S III, sau măcar un succesor cu dotări de nivel mediu pentru popularul Galaxy S II, a fost surprins în imagini detaliate şi chiar a primit o prezentare video din partea website-ului vietnamez Tinhte.

Imagini şi video cu Samsung GT-i9300, presupus a fi Galaxy S III deghizat

Noile imagini vin să confirme ipoteza conform căruia Samsung a oferit pentru testare operatorilor de telefonie mobile versiuni deghizate ale modelului smartphone de top Galaxy S III, ascuns într-o carcasă generică, menită să împiedice contrafacerea produsului final înainte de lansarea oficială.

Samsung GT-i9300

După cum poate fi observat şi în imagini, componentele prototipului GT-i9300 nu sunt ataşate ferm de carcasă, iar calitatea construcţiei este departe de pretenţiile unui produs comercial.

Un alt detaliu important este dezvăluit în filmuleţul de prezentare, unde Samsung GT-i9300 poate fi observat rulând sistemul de operare Android 4.0.3, cosmetizat cu o versiune a interfeţei TouchWiz ce include butoane virtuale.

Samsung GT-i9300 - sub capacul de protecţie

Judecând după aspectul imaginilor şi nivelul de negru aparent, ecranul instalat pare să fie de tip AMOLED, cu rezoluţie HD. Rezoluţia efectivă este 720×1280 pixeli, din care numai 720×1184 pixeli sunt raportaţi de sistemul Android, diferenţa fiind alocată butoanelor virtuale prezente în partea de jos a ecranului.

Din informaţiile prezentate în secţiunea Android System Info aflăm că Samsung GT-i9300 ascunde un chipset quad-core cu frecvenţă funcţionare de 1.4 GHz, respectiv GPU Mali-400 cu suport pentru specificaţiile Open GL ES 2.0.

Samsung GT-i9300 - specificaţii detaliate

Camera foto prezentă pe spatele carcasei este un model de 8 MP, cu performanţe nu tocmai spectaculoase. Totuşi, fiind vorba de un telefon prototip, versiunea camerei foto instalate ar putea să nu fie cea rezervată pentru produsul final.

Chiar dacă nu putem spune cu certitudine exact ce rol a rezervat Samsung pentru prototipul GT-i9300, specificaţiile hardware sunt într-adevăr cele ale unui produs high-end, demn să reprezinte următoarea generaţie Galaxy S.

Prin măsurile draconice luate, Samsung s-a asigurat că nimeni nu va şti înainte de ziua lansării cum arată adevăratul Galaxy S III, şi nici care sunt performanţele lui reale (vezi camera foto). Cert este că furnizorul acestor informaţii, website-ul Tinhte, are o reputaţie foarte bună, oferind şi în trecut detalii esenţiale despre originalul Galaxy Tab şi actuala generaţie a tabletei iPad, înainte de evenimentul oficial de lansare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult