Samsung Galaxy S IV va permite derularea ecranului cu ajutorul mişcărilor ochilor

Samsung Galaxy S IV va permite derularea ecranului cu ajutorul mişcărilor ochilor

Începând cu lansarea terminalului Galaxy S III, Samsung a început să pună un accent din ce în ce mai mare pe partea software, începând cu versiunea net îmbunătăţită a interfeţei TouchWiz şi terminând cu mici opţiuni de detaliu.

Conform unor surse anonime citate de New York Times, viitorul Galaxy S IV, până la a cărui lansare au mai rămas doar câteva zile, va continua implementarea de noi tehnologii software menite să simplifice sau îmbogăţească utilizarea. Una dintre aceste opţiuni este Eye Scroll, o opţiune care va permite derularea conţinutului ecranului cu ajutorul mişcării ochilor.

Software-ul implementat pe Galaxy S III a oferit o opţiune numită Smart Stay, aceasta blocând diminuarea automată a luminozităţii ecranului atât timp cât camera frontală detecta prezenţa umană, un truc ingenios util celor care citesc mult pe telefonul mobil. Opţiunea Eye Scroll, bazată pe o tehnologie deja brevetată de Samsung, va completa această facilitate şi va permite derularea automată a ecranului în funcţie de mişcarea ochilor, eliminând astfel o parte din nevoia unei interacţiuni tactile.

Pe lângă Eye Scroll, Samsung a înregistrat şi marca Eye Pause, neoferind însă vreun detaliu privind modul de funcţionare al acestei tehnologii. Ţinând cont însă de modul în care cei de la Samsung îşi denumesc tehnologiile, putem specula că este o versiune îmbunătăţită a curentului Smart Stay care ar putea permite, de exemplu, întreruperea automată a redării unui flux video atunci când atenţia utilizatorului nu mai este îndreptată către ecran.

Dacă specificaţiile hardware ale viitorului terminal Samsung sunt practic deja cunoscute, pentru toate aceste detalii software va trebui să aşteptăm lansarea care va avea loc joia viitoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News