Galaxy S10 ar putea fi primul telefon cu ecran fără ramă, fără breton şi fără „bărbie”

Galaxy S10 ar putea fi primul telefon cu ecran fără ramă, fără breton şi fără „bărbie”

Încă nici nu a ajuns pe piaţă Galaxy Note9 şi deja încep să apară diverse zvonuri despre Galaxy S10, telefonul care ar trebui să aducă şi o schimbare de design majoră pentru gama de smartpone-uri premium de la Samsung. Am auzit mici informaţii pe ici pe colo, însă o imagine cu un dispozitiv cu ecran pe toată suprafaţa sugerează că acesta ar putea fi design-ul următorului flagship coreean, chair dacă modelul în sine prezentat ar putea fi doar o machetă.

Imaginea a fost publicată pe contul de Twitter Ice Universe, care în trecut a oferi informaţii care au fost confirmate despre diverse alte smartphone-uri încă neanunţate sau nelansate. Cel puţin la o primă vedere, sursa pare de încredere, chiar dacă aceste imagini nu pot fi verificate cu informaţii din surse oficiale.

Vedem astfel un smartphone a cărui parte frontală este acoperită de sus până jos cu sticlă curbată, asemeni modelelor de la Samsung din ultimii ani, dar şi cu un ecran pe întreaga suprafaţă, fără margini, fără decupaje şi chiar fără „bărbia” pe care am văzut-o pe noile Vivo NEX şi OPPO Find X, cele mai apropiate telefoane de conceptul „full screen”.

Poziţionarea butoanelor este similară cu cea de pe smartphone-urile Samsung, însă nu pare să fie un telefon 100% real. Imaginea din spatele sticlei ar putea fi o simplă fotografie pentru a simula un display real, iar faptul că nu vedem orificii pentru camera frontală şi difuzorul pentru apeluri sugerează că acestea sunt fie ascunse, fie nu sunt încă implementate pe modelul de test (dacă este într-adevăr funcţional). Samsung ar putea apela la un sistem mecanic asemeni celui de pe Find X, dar probabil că nu va dori să renunţe la rezistenţa la apă, caracteristică telefoanelor Galaxy din gama premium.

Un ultim indiciu legat de posibilitatea ca această postare să fie legată într-un fel de Samsung Galaxy S10 este chiar textul care vine alături de fotografie „a design beyond”, numele de cod al telefonului fiind „Beyond” în leak-urile anterioare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult