Samsung va lansa un sistem de plăţi alături de Galaxy S6

04.02.2015
Samsung va lansa un sistem de plăţi alături de Galaxy S6

Deşi nu este prima dată când aflăm informaţii despre un rival pentru Apple Pay realizat de către Samsung, faptul că astfel de zvonuri apar din nou poate oferi mai multă credibilitate. Cele mai noi detalii despre sistemul de tranzacţii vin de data aceasta din Coreea de Sud şi sugerează încă odată că acesta va debuta alături de noul flagship al companiei, Galaxy S6.

Asemeni zvonurilor din trecut, şi sursele site-ului corean Ddaily susţin că noul sistem de plăţi va fi realizat în parteneriat cu LoopPay. Acesta va fi compatibil cu tehnologia deja existentă în magazine şi va fi realizată prin atingere cu ajutorul tehnologiei NFC. Noile detalii sugerează însă că autentificarea va fi realizată prin intermediul unui cititor de amprente, iar acesta va fi diferit faţă de cel pe care îl putem găsi pe modelele Galaxy S5, Galaxy Note 4 şi Galaxy Alpha.

Samsung Galaxy S6 va integra un senzor asemănător cu cel de pe iPhone 5S şi 6, care nu necesită glisarea degetului. Citirea amprentei va fi realizată printr-o simplă atingere. Senzorul va fi integrat şi în alte funcţii ale smartphone-ului. Se pare că următoarea variantă a interfeţei TouchWiz va putea folosi amprenta pentru a autentifica utilizatorul pe PayPal, pentru a oferi acces la contul Samsung şi pentru a autentifica diverse conturi de pe site-uri de internet. Pentru a nu obliga utilizatorii modelelor mai vechi să facă upgrade la Galaxy S6 doar pentru sistemul de plăţi, se pare că LoopPay pregăteşte şi o variantă fără citirea amprentelor pentru modelele S6 şi Note 4.

Şi că tot vorbim despre Samsung Galaxy S6, Sammobile susţine că a aflat în ce culori va fi vopsită carcasa telefonului. Site-ul a publicat şi o imagine care descrie cele patru culori: alb, auriu, albastru închis şi turquoise. Având în vedere că primele trei au fost deja folosite pentru membri mai vechi ai gamei Galaxy S, nu ar fi atât de ieşit din comun să vedem şi un smartphone Samsung verzui.

Recent, Samsung a trimis membrilor din presă şi invitaţii pentru evenimentul Unpacked din Barcelona. Imaginea de pe aceasta sugerează un ecran curbat, nu foarte diferit de cel regăsit pe Samsung Galaxy Note Edge. Luând în considerare zvonurile despre Galaxy S Edge, putem să considerăm imaginea ca o confirmare, urmând să primim detaliile concrete la începutul lunii următoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult