Samsung intenţionează să lanseze un rival pentru Apple Pay în colaborare cu LoopPay

17.12.2014
Samsung intenţionează să lanseze un rival pentru Apple Pay în colaborare cu LoopPay

Lansat împreună cu noile telefoane iPhone 6 şi actualizarea software iOS 8.1, Apple Pay se bucură deja de o rată de adopţie suficient de impresionantă pentru un sistem de plată abia născut. Acest lucru nu a scăpat atenţiei rivalilor din industria telefoanelor mobile, şi se pare că prima companie care va avea o iniţiativă similară va fi Samsung.

Apple Pay este o soluţie de plată atrăgătoare deoarece îmbină un sistem de autentificare biometrică bine protejat cu un sistem de transmisie contactless bazat pe token-uri unice, ceea ce îl face foarte uşor de folosit şi foarte sigur. Nici una dintre aceste metode de lucru nu este nouă, însă Apple le-a combinat, le-a lipit o etichetă atrăgătoare şi şi-a folosit influenţa şi notorietatea pentru a-i grăbi adopţia în Statele Unite. Acest progres nu a scăpat privirilor concurenţei, iar cel mai mare producător de telefoane şi principalul său rival intenţionează să intre şi el pe scena plăţilor electronice cu propriul său sistem.

Senzorul de amprente implementat pe telefoanele Samsung care au fost lansate în acest an beneficiază deja de o integrare cu aplicaţia PayPal, însă un sistem de plată propriu este mult mai atractiv pentru sud-coreeni. Conform Re/code, conducerea Samsung este angajată în discuţii cu tânăra companie LoopPay pentru a dezvolta împreună un smartphone care să includă şi un sistem de plată electronic.

Soluţia LoopPay transmite aceleaşi informaţii care sunt stocate pe banda magnetică a unui card şi foloseşte un mod de lucru similar, ceea ce o face practic compatibilă cu aproape toate punctele de plată disponibile în prezent în magazine deoarece nu necesită implementarea suplimentară a unor module radio NFC. Această ultimă tehnologie nu este însă ignorată, LoopPay putând folosi opţional şi conectivitatea NFC pentru a oferi o protecţie suplimentară a datelor.

Managerul companiei LoopPay a declarat acum câteva săptămâni că tehnologia sa va fi implementată într-un smartphone şi va ajunge pe piaţă în 2015, însă nu a dezvăluit numele partenerului. Sursele citate de către Re/code afirmă că partenerul este Samsung, că tehnologia LoopPay a fost deja testată şi că negocierile sunt încă în plină desfăşurare.

Cel mai probabil că Samsung va folosi senzorul său de amprente pentru autentificarea tranzacţiilor, însă securitatea oferită de către LoopPay este inferioară în acest moment deoarece nu foloseşte token-uri unice pentru transmisie. Conform conducerii LoopPay, companiile financiare care au investit în tânăra companie analizează şi posibilitatea utilizării acestui sistem suplimentar de securizare a tranzacţiilor. 

Dacă negocierile dintre cele două companii vor fi finalizate cu succes, soluţia de plată Samsung îşi va face apariţia aproape sigur odată cu vitorul model de vârf Galaxy S6.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News