Samsung U900 Soul, un telefon sufletist

Samsung U900 Soul, un telefon sufletist
Interfaţă, funcţii multimedia

Interfaţă, meniuri

Samsung U900 Soul are interfaţa grafică şi structura meniurilor similară modelelor anterioare ale producătorului coreean.

Telefonul impresionează prin numărul mare de opţiuni de personalizare a interfeţei. Utilizatorul poate modifica aproape toate elementele vizuale care compun o temă. Ba chiar mai mult, este posibilă şi personalizarea elementelor afişate pe touchpad.

Samsung U900 Soul Samsung U900 Soul

O aplicaţie care merită evidenţiată, este managerul de fişiere. Acesta se poate compara cu utilitarul similar de pe telefoanele inteligente, oferind o funcţionalitate foarte bună. Directoarele şi fişierele sunt listate la comun, indiferent că sunt stocate pe memoria internă sau pe cardul de memorie.

Multimedia

Samsung U900 Soul stă foarte bine şi la capitolul multimedia. Nu lipsesc player-ul MP3 cu funcţii standard, player-ul video care poate reda formatul MPEG-4, modulul FM şi mai ales camera foto de 5 MP. Aceasta oferă o calitate foarte bună a pozelor. Fotografiile realizate cu U900 Soul se ridică la nivelul celor făcute cu Nokia N95.

Samsung U900 Soul se anunţă unul dintre cele mai interesante telefoane non smartphone ale acestui an. Rămâne să ne convingem despre potenţialul său odată cu lansarea oficială care nu ar trebui să mai întârzie mult.

Construcţie, tastatură

Samsung U900 Soul a fost poate cel mai bine promovat telefon la 3GSM în Barcelona. În jurul clădirii în care se desfăşura expoziţie puteau fi văzute panouri imense în care era promovat acest telefon. Reclama masivă denotă faptul că Samsung şi-a pus mari speranţe în acest telefon. Teoretic, Samsung U900 Soul care a fost anunţat la 3GSM, ar trebui să fie lansat chiar luna aceasta.

Construcţie

Samsung U900 Soul este un slider standard din punctul de vedere al construcţiei. Are un ecran normal, ca dimensiuni (2.2 inch), pentru un telefon obişnuit, dar mic dacă ar fi să comparăm cu un smartphone sau un PDA Phone. Nu are funcţii touchscreen şi nici tastatură QWERTY ca un telefon de business.

Samsung U900 Soul

În schimb are un design spectaculos, atât forma, cât şi elementele de construcţie fiind bine finisate. Într-un cuvânt arată bine, deşi nu face parte din clasa fashion. Asta şi pentru că este mult peste telefoanele fashion, ca funcţionalitate.

Cei 13 mm nu fac din Samsung U900 Soul cel mai subţire telefon. Însă dacă ţinem cont că este un slider, nu este nici exagerat de gros.

Calitatea ecranului care oferă o rezoluţie de 240 x 320 pixeli este bună. Singurele probleme de vizibilitate apar când ecranul este în bătaia directă a soarelui.

Un touchpad original

Sub ecran, Samsung U900 Soul are un touchpad care creşte foarte mult funcţionalitatea dispozitivului. Pe acesta vor fi afişate diverse butoane utile în funcţie de programul deschis. De exemplu, dacă ai deschis player-ul MP3, pe touchpad vor fi afişate butoanele pentru reglarea volumului şi schimbarea melodiilor. Dacă este deschis programul de mesaje apar butoanele pentru verificarea mail-ului sau compunerea unui mesaj nou.

Samsung U900 Soul Samsung U900 Soul

Tot touchpad-ul este responsabil pentru navigarea în cadrul meniurilor. Utilizarea acestuia pare a nu ridica probleme, având o fidelitate foarte bună.

În rest, utilizarea dispozitivului mai cade în sarcina a două taste de selecţie şi a celor două butoane dedicate convorbirilor. Toate cele patru sunt plasate în dreapta şi stângatouchpad-ului.

Tastatura

Chiar dacă nu este dotat cu o tastatură QWERTY, Samsung U900 Soul poate fi folosit cu succes şi pentru scrierea mesajelor. Butoanele sunt mari şi confortabile, ceea ce face ca viteza de scriere să nu aibă de suferit.

În plus, telefonul dispune de dicţionar T9 (sperăm că şi pentru română) pentru completarea cuvintelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News