Samsung a anunţat Galaxy Xcover 3, a treia generaţie a familiei de telefoane accesibile heavy-duty

12.03.2015
Samsung a anunţat Galaxy Xcover 3, a treia generaţie a familiei de telefoane accesibile heavy-duty

Samsung pregăteşte o impunătoare versiune Active a actualului său vârf de gamă Galaxy S6, însă cei care doresc un telefon mai ieftin care să ofere o carcasă solidă şi aceleaşi certificări IP şi MIL-STD vor avea la dispoziţie în curând noul Galaxy Xcover 3.

La fel ca versiunea anterioară Xcover 2, noul telefon este certificat IP67 şi foloseşte o carcasă ermetică la praf şi cu o etanşeitate suficientă pentru o imersiune în apă la o adâncime de un metru pentru o perioadă de cel mult 30 de minute. Spre deosebire de predecesorul său, Galaxy Xcover 3 este însă mai rezistent, certificarea MIL-STF-810G garantând un nivel ridicat de protecţie la şocuri, vibraţii, presiune sau temperaturi extreme.

Carcasa are o greutate de 154 de grame şi o grosime de 10 milimetri, aceasta oferind pe lângă tradiţionalele butoane hardware Home, Back şi Recent Apps şi un buton special Xcover care porneşte LED-ul camerei foto sau aplicaţia de captură.

Samsung Galaxy Xcover 3 oferă un ecran cu o diagonală mărită la 4,5”, însă rezoluţia a rămas tot de 800 x 480 pixeli. Procesorul folosit de către Samsung este momentan necunoscut, compania afirmând doar că este vorba despre un cip quad-core cu o frecvenţă de 1,2 GHz. Acest procesor este însoţit de 1,5 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă extensibilă şi o baterie cu o capacitate de 2200 mAh.

Telefonul oferă două camere foto cu senzori de 5 şi 2 MP, modulul principal putând fi folosit şi sub apă. Lista de specificaţii mai menţionează un modem LTE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, GPS, NFC, magnetometru şi senzor de presiune. Platforma software folosită este Android 4.4, actualizarea la Android 5.0 fiind deja promisă, şi este completată de soluţia de securizare KNOX.

Samsung Galaxy Xcover 3 va fi disponibil începând cu luna aprilie a acestui an la un preţ de 275 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News