Samsung pregăteşte o versiune heavy-duty Active pentru Galaxy S6

12.03.2015
Samsung pregăteşte o versiune heavy-duty Active pentru Galaxy S6

Telefoanele Samsung Galaxy S4 şi Galaxy S5 au fost însoţite de versiunile heavy-duty Active, însă deoarece ultimul model era oricum rezistent la apă şi praf, versiunea sa mai rezistentă a fost interesantă doar pentru cei care ţineau morţiş la certificarea superioară MIL-STD-810G. Cum noul Galaxy S6 a pierdut însă protecţia la umiditate şi praf, viitoarea sa versiune Active ar putea fi din nou interesantă pentru un anumit segment de public.

Conform unor informaţii neoficiale, viitorul Galaxy S6 Active (SM-G890A )va avea specificaţii identice cu cele ale modului de vârf din care este derivat. Viitorul telefon performant heavy-duty de la Samsung va oferi astfel un ecran AMOLED cu rezoluţie Quad HD şi diagonală de 5,1”, procesor Exynos 7 Octa, 3 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie internă şi două camere foto cu senzori de 16, respectiv 5 MP. Versiunile cu capacităţi de stocare superioare nu au fost menţionate, iar prezenţa unui eventual locaş MicroSD nu este nici ea sigură.

Spre deosebire de modelul de bază Galaxy S6, versiunea Active va folosi o baterie cu o capacitate net superioară de 3500 mAh. Acest lucru a fost posibil deoarece Samsung nu a mai fost limitată de constrângerile unei carcase subţiri, Galaxy S6 Active urmând să aibă dimensiuni de 73,6 x 146,9 x 8,8 milimetri. La fel ca în cazul versiunilor anterioare, telefonul va folosi o carcasă rezistentă care, pe lângă protecţia la apă şi praf, va purta certificarea MIL-STD-810G pentru rezistenţa la şocuri, temperaturi extreme, presiune sau vibraţii.

La fel ca până acum, se pare că Samsung Galaxy S6 Active va fi disponibil pentru început doar în reţeaua operatorului nord-american AT&T, disponibilitatea urmând să fie extinsă ulterior la nivel global.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News