Samsung a lansat un ghid de „îngrijire” a lui Galaxy Fold. Se aşteaptă ca utilizatorii să îl trateze ca pe un bibelou fragil

20.09.2019
Samsung a lansat un ghid de „îngrijire” a lui Galaxy Fold. Se aşteaptă ca utilizatorii să îl trateze ca pe un bibelou fragil

Samsung Galaxy Fold urmează să fie lansat foarte curând în ţările din vest, după ce în urmă cu două săptămâni a debutat în Coreea de Sud, ţara de origine a companiei. După o tentativă de lansare eşuată, care a dus la amânarea dispozitivului cu aproape jumătate de an, Samsung doreşte să se asigure că utilizatorii ştiu să nu abuzeze telefonul, aşa că a lansat un clip în care îi învaţă pe posibilii clienţi să „aibă grijă” de noul Galaxy Fold.

Samsung vorbeşte în acest clip despre Galaxy Fold ca de un bibelou fragil, pentru care trebuie să acorzi o atenţie deosebită atât în utilizare, cât şi atunci când îl depozitezi într-un buzunar pentru transport, de exemplu. Întrucât display-ul pliabil s-a dovedit a fi una dintre cele mai fragile componente, compania atenţionează utilizatorii despre faptul că acesta are deja o folie aplicată din fabrică, care face parte din întregul ecran şi nu se scoate, dar care nici nu necesită aplicarea unei folii în plus.

În ciuda faptului că Samsung nu recomandă aplicarea unei noi folii, următorul sfat este să „atingi ecranul cu blândeţe”. Ecranele din sticlă pot fi apăsate cu putere fără să păţească nimic, în timp ce unele chiar au senzori de presiune care te încurajează să apeşi mai tare (3D Touch). Ecranul pliabil de pe Galaxy Fold în schimb este expus direct, iar suprafaţa transparentă de deasupra ecranului este din plastic, material care se zgârie foarte uşor. Samsung sugerează să nu aplicăm prea multă putere pe ecranul Fold şi probabil nici să nu îl atingem cu unghiile sau alte obiecte mai tari decât plasticul, întrucât acesta se va zgâria cu siguranţă.

Majoritatea telefoanelor care costă în jurul sumei de 700-800 euro şi care depăşesc această valoare au cel puţin o rezistenţă la praf şi apă la standardul IP53, dacă nu IP67 sau IP68. Samsung Galaxy Fold nu are rezistenţă la apă şi praf, iar Samsung sugerează să ţinem telefonul cât mai departe de astfel de pericole. Motivul este faptul că are multe componente în mişcare neizolate, deci apa şi praful ar putea pătrunde în interior, în special în jurul mecanismului de pliere, care include multe rotiţe, care asigură o senzaţie de pliere „premium”.

Cu toţii ştim că praful poate fi peste tot, iar o ploaie te poate prinde pe stradă, fără posibilitatea de a te proteja… ar trebui ca utilizatorii de Galaxy Fold să aibă un plan deja pregătit pentru situaţii în care apa şi praful sunt pretutindeni. Probabil că nu este o idee bună să iei cu tine Galaxy Fold la plajă, la piscină, în deşert, în zone în care se efectuează construcţii, sau afară, în general.

Nu în ultimul rând, cele două jumătăţi ale dispozitivului folosesc magneţi integraţi în laterale. Aceştia ţin ecranul pliat. Samsung sugerează să nu ţinem obiecte care ar putea să fie afectate de magneţi. Cardurile de credit sunt primele care ar trebui să nu fie în apropiere prea mare, întrucât se pot demagnetiza. Monedele şi cheile pot fi doar enervante, putând să se lipească de dispozitiv sau pot zgâria dispozitivul.

Desigur, Samsung ne aminteşte că oferă programul Galaxy Fold Premier Service, care asigură reparaţii şi asistenţă contra cost.

Pentru un smartphone pentru care utilizatorii oricum fac un compromis, plătind dublu faţă de un model de top „tradiţional”, care este foarte greu şi vine cu un ecran fragil, Samsung se aşteaptă ca utilizatorii de Galaxy Fold să facă destul de multe compromisuri în plus în utilizarea de zi cu zi.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult