Samsung anunţă modele „Enterprise” pentru Note10, S10 şi Galaxy A care primesc update-uri oficiale timp de 4 ani

24.10.2019
Samsung anunţă modele „Enterprise” pentru Note10, S10 şi Galaxy A care primesc update-uri oficiale timp de 4 ani

Samsung a anunţat şase noi dispozitive din gama „Enterprise Edition” dedicate în principal companiilor. Acestea nu sunt telefoane noi, ci mai degrabă sunt variante care primesc suport software şi tehnic extins. Companiile care vor alege să cumpere telefoane Samsung pentru angajaţi vor putea alege atât dintre modele flagship precum Note10 şi S10, cât şi dintre variante mai „modeste” precum modelele Galaxy A50 sau XCover 4s. Acestea sunt însă singurele telefoane Samsung care primesc patru ani de actualizări software.

Da, aţi citit bine. Samsung promite clienţilor care achiziţionează variantele Enterprise Edition pentru Galaxy Note10, Galaxy S10, Galaxy S10e, Galaxy A50, Galaxy A40 şi Galaxy XCover 4s că va livra patru ani de actualizări software, iar în aceste update-uri nu sunt incluse doar îmbunătăţirile de securitate, ci şi noi variante ale sistemului de operare Android (însă probabil că tot două versiuni majore de Android vor primi).

Această situaţie pune Samsung într-o lumină foarte ciudată, întrucât telefoanele care nu sunt cumpărate prin programul „Enterprise” primesc doar doi ani de update-uri majore şi trei de securitate (ultimul an trecând la o lansare trimestrială). Astfel, Samsung confirmă că va dezvolta noi update-uri cu noi variante de Android pentru acelaşi hardware, însă nu îl va oferi decât companiilor, nu şi clienţilor pe „persoană fizică”.

Telefoanele Galaxy din gama Enterprise Edition mai beneficiază şi de trei ani de mentenanţă hardware, cât şi suport tehnic rapid, cu promisiunea că majoritatea problemelor vor fi rezolvate în următoarea zi lucrătoare. Desigur, fiind vorba despre dispozitive care urmează să fie folosite în companii, Samsung promite securitate îmbunătăţită prin intermediul Knox Configure, o aplicaţie care poate seta restricţii pe conţinut, aplicaţii şi setări, cât şi funcţai E-FOTA (Enterprise firmware-over-the-air), care permite livrarea de update-uri mai rapidă pe „flota” de dispozitive. Desigur, prin intermediul Knox Configure pot fi şterse toate datele de la distanţă de pe fiecare dispozitiv în parte, pentru siguranţă (dacă un angajat pierde telefonul, sau îi este furat, de exemplu).

Samsung a dezvăluit noua serie Enterprise Edition în Marea Britanie şi promite să adauge noi modele în ofertă pe măsură ce acestea sunt lansate. Desigur, nu există preţuri publice pentru aceste dispozitive, întrucât Samsung se aşteaptă să le vândă la volum către companii, fiecare primind probabil o ofertă personalizată. Având în vedere suportul software extins şi mentenanţa asigurată, costul per unitate ar trebui să fie semnificativ mai mare decât în magazinele de specialitate.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult