Samsung confirmă: Galaxy Note7 se întoarce la vânzare

28.03.2017
Samsung confirmă: Galaxy Note7 se întoarce la vânzare

Samsung a preferat să infirme sau să se abţină de la comentarii pe baza zvonurilor despre relansarea lui Galaxy Note7 într-o variantă recondiţionată, cu baterii mai mici. Acum însă, compania coreană confirmă că există planuri pentru a aduce din nou pe rafturile magazinelor o variantă a telefonului, alături de planuri pentru a recupera multe dintre materialele folosite în construcţia telefoanelor, care ar putea fi folosite pentru dezvoltarea de noi modele.

Se pare că Samsung a luat foarte în serios criticile la adresa sa după ce a retras Note7 de pe piaţă. Compania plănuia să distrgă toate dispozitivele care ar putea fi afectate de probleme, însă acum planul este puţin diferit. O parte dintre modele vor fi recondiţionate cu baterii care nu prezintă riscul de explozie şi oferite la preţuri mai mici sau ca telefoane „de închiriat”, probabil pentru service-uri care oferă telefoane de rezervă atât timp cât cel personal este la reparat.

De asemenea, anumite modele vor fi dezasamblate, iar componentele lor vor fi folosite pentru a realiza noi modele sau pentru a repara noile variante care ajung pe rafturile magazinelor. În cele din urmă, piesele rămase vor fi reciclate într-un mod ecologic, metalele fiind extrase.

Momentan Samsung poartă discuţii cu autorităţile din mai multe ţări, cât şi cu operatorii telecom pentru a găsi o soluţie pentru vânzarea de smartphone-uri Note7 recondiţionate. Nu există o dată de lansare, un preţ sau condiţiile în care cei interesaţi vor putea intra în posesia unui astfel de telefon, însă cu siguranţă că odată ce vor fi lansate pe piaţă, stocurile vor fi foarte mici, întrucât producţia a fost oprită la scurt timp după apariţia oficială.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult