Samsung Galaxy Note III va folosi un ecran de 5,7″, afirmă surse sud-coreene

Samsung Galaxy Note III va folosi un ecran de 5,7

Telefonul Samsung Galaxy Note II va împlini în curând un an de la lansare şi, în ritmul deja obişnuit, generaţia nouă este aşteptată în perioada imediat următoare. Urmând să fie lansat, cel mai probabil, la începutul toamnei în cadrul IFA Berlin 2013, se pare că acesta nu va face un salt prea mare din punct de vedere al dimensiunilor şi va folosi un ecran de 5,7”.

Galaxy Note II

Primele specificaţii ale acestui model au apărut încă din luna mai, iar datele recente publicate de un site sud-coreean vin să le confirme. Conform acestor date, viitorul Galaxy Note III va oferi o memorie RAM cu o capacitate de 3 GB, o cameră foto cu senzor de 13 MP  şi un procesor Snapdragon 800, cea mai puternică soluţie de Qualcomm. Aceasta va fi implementată pe mai multe terminale de vârf care vor apărea începând din această toamnă şi este deja utilizată de versiunea LTE Advanced a modelul Galaxy S 4, disponibilă doar în Coreea de Sud, şi oferă un nucleu Krait 400 în configuraţie quad-core care rulează la o frecvenţa de 2,3 GHz şi un nucleu grafic Adreno 330. Producătorul sud-coreean a anunţat de curând o versiune revizuită a cipului său Exynos 5 Octa, dar în acest moment nu se ştie dacă acesta va ajunge în timp util pe piaţă.

Publicaţia sud-coreeană afirmă că Galaxy Note III va oferi un ecran cu o diagonală de 5,7”, spre deosebire de cei 6” zvoniţi anterior, care va avea o rezoluţie Full HD.  Alte zvonuri afirmă că Samsung experimentează cu trei diagonale, de 5,5”, 5,7” şi 5,99”, însă se pare că versiunea de 5,7” a fost deja aleasă. Mai puţin clar este tipul de panou pe care-l va folosi acest ecran, zvonurile afirmă că Samsung experimentează cu un panou OLED flexibil, un panou OLED standard şi unul LCD de natură necunoscută.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News