Samsung Galaxy Note10 ar putea renunţa la jack-ul de căşti şi la butoanele fizice

31.05.2019
Samsung Galaxy Note10 ar putea renunţa la jack-ul de căşti şi la butoanele fizice

Samsung este unul dintre puţinii producători de smartphone-uri high-end care încă oferă un jack pentru căşti, însă această tradiţie ar putea să se oprească odată cu lansarea lui Galaxy Note10. Cele mai noi zvonuri despre viitorul flagship al companiei sugerează că acesta va renunţa la vechiul port pentru conectarea de căşti, însă şi la butoanele fizice de pe laterale, într-o manieră similară cu HTC U12+ de anul trecut.

Jack-ul pentru căşti este în ultima perioadă mai mult un simbol decât o componentă pe care foarte mulţi utilizatori o şi folosesc. Majoritatea celor care cumpără smartphone-uri se bazează pe căştile incluse în pachet, fie că acestea sunt cu mufă jack sau USB-C (sau Lightning în cazul iPhone), în timp ce alţii au trecut deja la căşti Bluetooth. Popularitatea AirPods este imensă, iar Samsung vrea să capitalizeze, lansând pe piaţă Galaxy Buds în această primăvară. Astfel, compania are acum un motiv bine întemeiat pentru a împinge utilizatorii către căşti wireless.

Când vine vorba despre butoanele fizice, este greu de găsit un motiv pentru care Samsung ar putea folosi o soluţie inferioară. Se pare că telefonul va include într-adevăr spaţii bine delimitate pentru activarea funcţiilor butoanelor Power, Volum şi Bixby, însă după cum s-a demonstrat deja, acestea nu vor putea ţine locul unor butoane fizice în materie de feedback. Chiar şi cu vibraţii care imită apăsarea, butoanele capacitive nu vor putea oferi acelaşi răspuns fizic. Conform zvonurilor, această soluţie ar fi preferată de către Samsung pentru a realiza un design mai subţire şi mai rezistent, întrucât orificiile din rama metalică introduc puncte fragile în construcţie.

De altfel, sunt din nou confirmate două versiuni de Galaxy Note10, ambele fiind private atât de butoane fizice, cât şi de jack pentru căşti. O altă motivaţie pentru eliminarea jack-ului ar putea fi integrarea de acumulatori mai mari. Modelul Galaxy Note10+ ar putea integra un acumulator de 4.500 mAh, care va alimenta un display perforat pe centru de 6,7”, în timp ce Galaxy Note10 standard va folosi un acumulator de 3.400 mAh pentru un display mai mic, probabil de 6,4”.

Deşa ştim despre faptul că seria Note10 va beneficia de aceleaşi camere de pe Galaxy S10+ 5G, aranjate diferit, pe laterala din stânga şi că acestea vor beneficia de iconicul stylus S-Pen. Nu este clar însă dacă dimensiunile diferite ale telefoanelor vor aduce stylus-uri de dimensiuni diferite, sau dacă această componentă va fi comună. Galaxy Note10 ar trebui să fie anunţat oficial cândva spre sfârşitul lunii august, cu o lansare în magazine la începutul lunii septembrie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult