Samsung Galaxy S10 a fost testat cu Geekbench. Depăşeşte performanta lui Huawei Mate 20

18.01.2019
Samsung Galaxy S10 a fost testat cu Geekbench. Depăşeşte performanta lui Huawei Mate 20

Samsung Galaxy S10 va fi livrat şi anul acesta în două configuraţii: cu chipset Snapdragon produs de Qualcomm în SUA şi China şi cu chipset Exynos proprietar în restul lumii. Se pare însă că versiunea cu procesor Qualcomm a ajuns deja în mâninile cuiva interesat de performanţă, modelul SM-G975U fiind deja listat în baza de date Geekbench. Astfel, avem primele informaţii despre cât de performant va fi Samsung Galaxy S10 în versiunea sa americană. 

Testul de pe Geekbench raportează un scor single-core de 3.413 puncte şi un scor multi-core de 10.256 puncte (scoruri mai bune decât Huawei Mate 20, cel mai puternic telefon cu Android din acest moment). În timp ce la capitolul performanţă multi-core, Snapdragon 855 pare să fie semnificativ mai performant decât modelul precedent, Snapdragon 845, în cazul performanţei single-core, diferenţele sunt mai mici. Ba chiar varianta Exynos 9810 de anul trecut oferă scoruri similare la acest capitol.

Această listare de pe Geekbench dezvăluie şi faptul că telefonul va fi livrat într-o versiune cu 6 GB memorie RAM, iar frecvenţa de bază a procesorului Snapdragon 855 este de 1,78 GHz, probabil fiind aici vorba despre nucleele mai încete, Qualcomm prezentând în specificaţiile oficiale valori de aproape 3 GHz.

Desigur, acest test nu spune niciodată toată povestea. Întrucât avem de a face cu un dispozitiv care încă nu s-a lansat şi care abia peste o lună va fi dezvăluit în mod oficial, cu siguranţă software-ul pe care rulează nu este finalizat şi optimizat. Există posibilitatea ca varianta finală a lui Galaxy S10 să fie mult mai performantă. De asemenea, nu ştim încă cum se compară nivelul de performanţă al lui Snapdragon 855 cu cel al procesorului Exynos de anul acesta.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult