Samsung Galaxy S10 şi Note 10 vor primi câteva dintre funcţiile camerei foto de pe Galaxy S20

25.03.2020
Samsung Galaxy S10 şi Note 10 vor primi câteva dintre funcţiile camerei foto de pe Galaxy S20

Deşi Samsung laudă noua serie Galaxy S20 ca pe un produs complet nou, în realitate unele dintre inovaţiile aduse ţin de partea de software, putând fi adaptate şi la seria anterioară Galaxy S10, dacă Samsung decide să ofere aceste facilităţi şi posesorilor de telefoane Galaxy din generaţia anterioară.

Samsung a anunţat că va livra în curând o nouă actualizare de firmware pentru seriile  Galaxy S10 şi Note 10, conţinând o versiune îmbunătăţită a aplicaţiei de captură ce include unele din funcţiile oferite pe noile modele Galaxy S20.

Pentru început, atât Galaxy S10, cât şi Note 10 primesc modul de captură Single Take, care permite captarea mai multor poze, videoclipuri şi GIF-uri cu o singură apăsare de buton. Funcţia poate fi utilă în momentele când nu te poţi hotărâ dacă vrei să faci o singură poză sau să înregistrezi un videoclip. Modul de captură Single Take asigură că nu trebuie să alegi între cele două, prezentând opţiunea de a le face pe ambele simultan.

Alte caracteristici preluate şi la seria S10 şi Note 10 mai sunt noul mod Hyperlapse pentru captură pe timp de noapte, posibilitatea de a crea filtre foto personalizate şi un mod Pro Video care permite utilizatorilor să ajusteze setările ISO, viteza obturatorului şi nivelurile de expunere .

Aplicaţia Gallery primeşte, de asemenea, o nouă caracteristică numită Clean View, responsabilă cu gruparea automată a pozelor similare ale aceluiaşi subiect pentru o mai bună organizare a imaginilor. În afară de aceasta, aplicaţia de pe telefoanele S10 şi Note 10 va primi funcţia Quick Crop, care permite utilizatorilor să facă zoom într-o imagine şi să salveze rapid o versiune decupată.

În plus, ambele flagship-uri din 2019 vor primi funcţiile Quick Share şi Music Share. Acestea permit utilizatorilor să trimită fişiere altor posesori de telefoane Galaxy din apropiere şi folosească împreună conexiunea Bluetooth pentru redarea de muzică.

Samsung promite că noua actualizare de firmware va fi distribuită chiar din luna martie, disponibilitatea şi lista exactă de funcţii incluse putând varia în funcţie de regiune şi modelul de telefon. Spre exemplu, unele caracteristici precum funcţia Hyperlapse de noapte nu vor fi disponibile şi pe seria Galaxy Note 10 Lite.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult