Samsung Galaxy S10 va fi mai puternic decât Mate 20 Pro. Ar putea fi livrat cu 12 GB RAM şi 1 TB stocare

28.11.2018
Samsung Galaxy S10 va fi mai puternic decât Mate 20 Pro. Ar putea fi livrat cu 12 GB RAM şi 1 TB stocare

Samsung pariază multe pe seama lui Galaxy S10, mai ales după performanţa scăzută în vânzări a modelelor Galaxy S9 şi S9+. Astfel, compania s-ar putea angaja într-un „război al specificaţiilor” cu alţi producători de top, sperând să ofere cele mai mari cifre de pe piaţă atunci când te uiţi pe o listă, fără ca acestea să facă o diferenţă notabilă în utilizare obişnuită. Cu puţin „noroc”, Galaxy S10 ar putea fi primul smartphone de pe piaţă cu 12 GB memorie RAM.

Primele benchmark-uri realizate pe un prototip de Galaxy S10+ au apărut deja în baza de date AnTuTu şi se pare că noul său chipset Exynos 8920, anunţat în urmă cu două săptămâni, depăşeşte deja performanţa oferită de Kirin 980 de la Huawei. Acesta reuşeşte să atingă un scor de 325.076 puncte, în ciuda faptului că funcţionează pe o arhitectură diferită, de 8nm, faţă de cea pe 7nm de pe Kirin. Desigur, odată cu acest scor, avem la îndemână şi o listă de specificaţii preliminarii.

Galaxy S10+ în varianta sa actuală este echipat cu 6 GB memorie RAM, rulează Android Pie (probabil cu noua interfaţă One UI aplicată) şi afişează o rezoluţie de 2.280 x 1.080 pixeli. Acest detaliu nu înseamnă că display-ul va fi inferior modelelor de până acum cu rezoluţie QHD, ci confirmă încă din nou că Samsung va livra teleofonul cu rezoluţie mai mică setată din software, utilizatorii având opţiunea de a creşte rezoluţia la nevoie.

De asemenea, există un test cu un chipset Qualcomm 8150 care reuşeşte să obţină un scor şi mai mare, de 362.292 puncte, mai mare şi decât scorul lui iPhone XS Max, cel mai puternic smartphone al momentului. Probabil că de data aceasta versiunile de Galaxy S10 care vor fi vândute în SUA şi China vor fi semnificativ mai puternice decât cele din Europa şi restul Asiei.

În cele din urmă, avem şi câteva informaţii despre versiunea de top a lui Galaxy S10+, modelul care va fi echipat şi cu modem 5G şi care va fi produs în cantităţi foarte limitate. Conform unui articol publicat pe site-ul chinezesc IT Home, una dintre variantele de Galaxy S10 va integra atât 12 GB memorie RAM, cât şi 1 TB de spaţiu de stocare intern, fiind primul smartphone la ambele capitole.

Astfel, un Galaxy S10+ în varianta cea mai puternică, va beneficia de o cantiatate de memorie RAM de trei ori mai mare decât a lui Galaxy S9 de anul trecut şi dublă faţă de cea a lui Galaxy Note9, lansat în urmă cu doar câteva luni. De asemenea, spaţiul de stocare va fi dublu faţă de cel al modelului cel mai scump de Note9.

Seria Galaxy S10 este aşteptată cu patru modele, fiecare cu display de dimensiuni diferite, camere în diverse configuraţii şi senzori de amprentă diferiţi. Modelul de bază este aşteptat cu senzor de amprentă direct în rama metalică, în timp ce modelele superioare ar putea integra senzor de amprentă ultrasonic sub display, ceva ce niciun alt producător nu oferă în prezent.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult