Samsung pregăteşte seria Galaxy S20 alături de telefonul pliabil Galaxy Bloom, un model mai „feminin”

10.01.2020
Samsung pregăteşte seria Galaxy S20 alături de telefonul pliabil Galaxy Bloom, un model mai „feminin”

După mai multe săptămâni de speculaţii şi zvonuri din tot felul de surse, avem acum informaţii ceva mai concrete despre planurile Samsung din viitorul foarte apropiat. Noile detalii fac referire la numele pe care noile dispozitive mobile ale companie le vor purta, de la noul dispozitiv pliabil pe care îl ştiam până acum sub numele Galaxy Fold 2, până la numele noilor modele Galaxy S, care vor domina probabil piaţa în următoarele câteva luni. Sursa noilor informaţii este o întâlnire „secretă” între Samsung şi partenerii săi care a avut loc la CES, pentru a pregăti lansarea noilor telefoane.

Galaxy Bloom: un nou tip de telefon pliabil de la Samsung

Întâlnirea între reprezentanţii Samsung, în frunte cu şeful diviziei de mobile, DJ Koh, a dezvăluit în primul rând planurile pentru cel de-al doilea telefon pliabil al companiei. Acest model a fost până în prezent numit „Galaxy Fold 2”, însă acest nume nu a fost niciodată confirmat. De fapt, fiind atât de diferit în design faţă de modelul original, era greu de crezut că acesta va fi cu adevărat numele final. Astfel, aflăm acum că numele adevărat al telefonului este „Galaxy Bloom”.

Avem astfel şi o primă imagine care ar trebui să confirme acest nume, aceasta fiind realizată pe ascuns de unul dintre cei care au participat la acest eveniment. Galaxy Bloom pare să fie un smartphone orientat în special către persoanele sex feminin, numele, dar şi design-ul fiind realizate special pentru acest public ţintă. Se pare că exteriorul a fost construit pentru a fi similar în design cu cel al unei cutii de farduri cu oglindă, iar tema principală a telefonului este floarea. Termenul „bloom” în engleză înseamnă „a înflori”.

Nu avem multe noutăţi despre hardware-ul Galaxy Bloom, însă zvonurile din trecut vorbeau despre o configuraţie cu Snapdragon 855, nu cu 865. Acest lucru va permite celor de la Samsung să aducă telefonul pe piaţă la un preţ de aproximativ 800 de euro, la jumătate de preţ faţă de concurenţa din piaţă, modelul Motorola Razr, care urmează să se lanseze în cursul lunii ianuarie. Acesta va folosi însă un ecran acoperit cu plastic, similar cu cel de pe Galaxy Fold (review), nu cu sticlă, cum era iniţial zvonit. De asemenea, acesta ar putea fi unul dintre primele telefoane cu capabilitate de filmare în rezoluţie 8K la 30 de cadre pe secundă şi ar putea fi lansat în versiuni 4G şi 5G.

Galaxy S20: un nume nou pentru un nou deceniu

Se pare că DJ Koh a vorbit puţin şi despre noile smartphone-uri din gama premium, pe care urmează să le anunţe pe 11 februarie. Acesta a confirmat astfel pentru parteneri numele Galaxy S20 şi faptul că va integra trei smartphone-uri. Acestea sunt modelele Galaxy S20, Galaxy S20+ şi Galaxy S20 Ultra.

Motivul pentru care Samsung a ales să treacă de la S10 la S20 este faptul că intră într-un nou deceniu al smartphone-urilor. Aceasta ar fi a unsprezecea generaţie de smartphone-uri high-end, iar faptul că a coincis cu trecerea în anul 2020 pare să fie o oportunitate bună pentru „un nou început”.

De altfel, modelele Galaxy S20 ar putea fi unele dintre cele mai diferite faţă de generaţiile precedente, după aproximativ 4 ani de diferenţe mici între modele, în special la capitolul camere foto. Smartphone-urile Galaxy S20 urmează a fi livrate cu camere de 108 megapixeli, zoom hibrid şi digital până la 100x şi capabilităţi de a înregistra în rezoluţie 8K. Desigur, capabilităţile 5G sunt garantate, însă vor exista şi modele echipate doar cu modem-uri 4G.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult