Samsung va lansa telefonul cu clapetă SM-G9198 în China

Samsung va lansa telefonul cu clapetă SM-G9198 în China

Piaţa de smartphone-uri din Asia este compelt diferita de cea din Europa. Companiile din această zonă lansează de multe ori dispozitive exclusive ţărilor estice, unele dintre ele fiind de-a dreputul neobişnuite. Un astfel de exemplu este modelul SM-G9198 de la Samsung, care a fost dezvăluit de curând de comisia de claisificare TENAA din China, un flip-phone cu Android şi hardware mid-range.

Acesta este modelul succesor al lui SM-G9098 de anul trecut şi cu siguranţă nu se va găsi nicăieri în vest. Vorbim despre un smartphone echipat cu hardware decent pentru vremurile noastre. Acesta integrează un chipset hexa-core Qualcomm snapdragon 808 la 1,8 GHz, 2 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu de stocare. Întrucât abordează un format clamshell, acesta oferă un display de dimensiuni mai mici decât ne-am obişnuit în ultimii ani, acesta măsurând în diagonală doar 3,91”. Rezoluţia HD este însă de ajuns pentru acesta, iar camerele foto de 5, respectiv 16 megapixeli ar trebui să ofere performanţă decentă. Alte funcţii speciale ar fi conectivitatea 4G şi senzorul de puls de pe spatele telefonului.

Telefoanele cu „clapetă” sunt foarte neobişnuite în 2015, în special în Europa. Aproape niciun magazin de specialitate nu mai vinde astfel de telefoane, iar cele pe care le mai poţi găsi, cu siguranţă nu sunt smartphone-uri echipate cu sistemul de operare Android 5.1.1. Nu este clar încă dacă acest dispozitiv va fi disponibil în afara Chinei şi nici care este preţul său, sau data de lansare. Singurul lucru cert este că Samsung va lansa SM-G9198 în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult