Samsung Z, primul smartphone care foloseşte platforma Tizen, a fost anunţat oficial

Samsung Z, primul smartphone care foloseşte platforma Tizen, a fost anunţat oficial

Samsung ne promite un smartphone motorizat de platforma Tizen de mai bine de un an, însă acesta a devenit realitate abia acum. Compania a anunţat oficial noul model Z în această dimineaţă, acesta fiind primul terminal comercial care foloseşte această platformă software.

Samsung Z oferă un ecran cu o diagonală de 4,8”, panou AMOLED şi o rezoluţie de 1280 x 768 pixeli. Compania a dezvăluit că platforma hardware este o soluţie quad-core cu o frecvenţă de 2,3 GHz, dar încă nu ştim dacă este vorba despre clasicul Qualcomm Snapdragon 800/ 801 sau despre un cip Intel Atom din generaţia Moorefield. Samsung a anunţat că terminalul Z va fi disponibil undeva în trimestrul al treilea al acestui an, perioadă în care sunt aşteptate şi noile procesoare Intel, iar posibilitatea integrării unui astfel de cip nu trebuie exclusă, mai ales dacă ţinem cont şi de implicarea celor doi în dezvoltarea Tizen.

 

Samsung Z oferă o memorie RAM cu o capacitate de 2 GB, 16 GB de memorie internă, slot MicroSD şi o baterie cu o capacitate de 2600 mAh. Lista dotărilor mai specifică două camere foto cu senzori de 8, respectiv 2,1 MP, conectivitate 3G/4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS şi senzor infraroşu. Terminalul are dimensiuni de 138,2 x 69,8 x 8.5 milimetri şi o greutate de 136 de grame.

 

La fel ca Galaxy S5, viitorul produs Samsung va încorpora senzori pentru amprentă şi pentru puls. Terminalul va folosi versiunea 2.2.1 a platformei Tizen, la care se vor adăuga diverse module software proprietare, cum ar fi S-Health sau Download Booster.

Samsung Z va fi lansat pentru început în Rusia, unde va fi disponibil în cursul celui de-al treilea trimestru, iar disponibilitatea regională va fi extinsă ulterior şi în alte zone. Preţul este momentan necunoscut.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video