Şeful Samsung prezintă o parte din motivele pentru care a fost inclusă o baterie mai mică pe Galaxy Note 8

28.08.2017
Şeful Samsung prezintă o parte din motivele pentru care a fost inclusă o baterie mai mică pe Galaxy Note 8

Aspectul care i-a nemulţumit pe mulţi dintre fanii seriei Note la lansarea Galaxy Note 8 a fost prezenţa unei baterii cu capacitate de doar 3.300 mAh pe dispozitiv. Cel mai puternic smartphone din portofoliul Samsung are un acumulator mai mic decât cel de pe modelul Galaxy S8+ (3.500 mAh). 

Şeful Samsung Mobile, DJ Koh, a vorbit despre decizia companiei de a include o baterie de capacitate relativ mică în Note 8. El a spus că procesorul de pe noul phablet (Snapdragon 835 sau Exynos 8995) este realizat folosind procesul de fabricaţie pe 10 nm, iar consumul de energie este mai redus cu 30%. Koh a adăugat că acum poate garanta siguranţa bateriilor de pe Note 8. „Telefonul îşi va păstra mai mult de 95% din capacitatea bateriei după doi ani de utilizare”, a declarat liderul Samsung Mobile. 

Totuşi, se pare că DJ Koh nu a oferit toate detaliile. Cei care au desfăcut carcasa telefonului au sugerat că a fost necesară includerea unei baterii mai mici pentru a se face loc ansamblului dual-camera.

Koh l-e a răspuns şi celor care au criticat Note 8 pentru lipsa de inovaţii semnificative. El a lăsat să se înţeleagă că Samsung nu aleargă după inovaţie de dragul inovaţiei şi că Note 8 a fost conceput în funcţie de sondajele realizate în rândurile consumatorilor.

Samsung a anunţat că se aşteaptă să vândă peste 11 milioane de unităţi Galaxy Note 8. Obiectivul este ambiţios, având în vedere preţul ridicat pe care îl are dispozitivul. Precomenzile au început şi în România, iar livrările vor începe pe 15 septembrie. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult