Smartphone-urile cu Gorilla Glass 5 ar putea rezista la căzături de la 1,6m

21.07.2016

Corning este una dintre cele mai importante companii din domeniul dispozitivelor mobile, în ciuda faptului că nu produce niciun smartphone, tabletă sau smartwatch. Aceasta este responsabilă pentru sticla care protejează display-ul majorităţii gadget-urilor de pe piaţă, încercând cu fiecare generaţie nouă de Gorilla Glass să creeze un material care să reziste cât mai bine la impactul cu solul. Compania crede că momentan Gorilla Glass 5 este soluţia perfectă pentru un dispozitiv durabil, aceasta fiind de aproape două ori mai rezistentă decât generaţia precedentă.

Este ciudat să înşirăm o serie de caracteristici pentru o suprafaţă de sticlă, însă în cazul Gorilla Glass 5, astfel de informaţii sunt foarte importante. Conform Corning, noua sticlă ar trebui să reziste la aproximativ 80% dintre căzături. Gorilla Glass 5 a fost realizată special pentru a asigura integritate structurală pentru impacturi cu solul de la înălţime de 1,6 m, fiind de aproximativ 1,8 ori mai rezistentă decât Gorilla Glass 4.

Compania Corning susţine că a livrat în ultimii ani sticlă pentru protecţia display-ului pentru 4,5 miliarde de dispozitive. Conform unui studiu propriu, 85% dintre utilizatorii de smartphone-uri îşi scapă telefonul din mână cel puţin o dată pe an, în timp ce 55% îl scapă de două sau mai multe ori. 60% dintre aceste căzături sunt de la înălţime de peste un metru, de la nivelul buzunarului sau al umărului. Având în vedere aceste statistici, este destul de clar de ce Corning a încercat să realizeze sticlă mai rezistentă la căzături de la înălţime mai mare (Gorilla Glass 4 era realizat pentru a rezista la căzături de la distanţa de 1 m).

Gorilla Glass 5 este deja în producţie şi va începe livrarea către clienţi foarte curând. Acest lucru înseamnă că următoarele smartphone-uri ar putea fi livrate cu această nouă generaţie de sticlă Corning. Având în vedere că următoarea lansare importantă de smartphone este Galaxy Note7 şi că Samsung încearcă întotdeauna să integreze cele mai noi tehnologii în dispozitivele sale, nu ar fi tocmai ieşit din comun ca acesta să fie primul telefon cu Gorilla Glass 5. Întrucât specificaţiile noii generaţii de sticlă par să fie mai bune decât cele ale sticlei Ion-X de pe iPhone-uri, este interesant de urmărit dacă Apple va alege această soluţie pentru iPhone 7.

Citeşte şi Corning anunţă Vibrant Gorilla Glass, sticla care poate fi imprimată cu imagini color

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult