Sony Xperia E4 apare în imagini neoficiale – Update: lansat oficial

Sony Xperia E4 apare în imagini neoficiale - Update: lansat oficial

Update: Sony a anunţat în mod oficial terminalul Xperia E4, chiar înainte de MWC 2015. Specificaţiile scăpate pe internet erau corecte şi am primit şi  imagini oficiale cu telefonul, pe care le-am ataşat în articolul original.

Cu toate că Samsung Galaxy S6 este de departe cel mai aşteptat smartphone de la Mobile World Congress 2015, acesta nu este singurul care va fi prezentat. Zvonurile afirmă că şi Sony va dezvălui noua generaţie de smartphone-uri Xperia, iar o serie de imagini de la producătorii de accesorii pentru un viitor terminal au fost scăpate pe internet. Deşi încă nu avem foarte multe detalii despre modelul de top Z4, acesteasta ar putea fi prima dată când vedem E4, un smartphone low-end al companiei.

Conform specificaţiilor care au fost ataşate fotografiilor, modelul Sony Xperia E2105/E2115, presupusul E4, va oferi specificaţii mai ridicate faţă de predecesorii săi. Smartphone-ul va integra un display de 5” cu rezoluţie qHD (960 x 540 pixeli), alături de un procesor quad-core MediaTek MT6582 cu GPU Mali-400 MP4 şi 1 GB memorie RAM. Spaţiul de stocare intern este de 8 GB, camerele foto oferă 5, respectiv 1,9 megapixeli, iar sistemul de operare pre-instalat este Android 4.4 KitKat. Aceste detalii sugerează un smartphone ieftin, adresat celor care îşi doresc un dispozitiv fără pretenţii prea mari.

Aceasta nu este prima dată când auzim despre Xperia E4, informaţii similare fiind deja scăpate pe internet în luna decembrie a anului trecut. Se pare însă că Sony nu va adopta încă planul pe care l-a dezvăluit după lansarea seriei Z3, care sugera că va dezvolta numai smartphone-uri de top, renunţând la cele ieftine. Probabil că planurile erau deja în mişcare pentru lansarea terminalelor precum Xperia E4, sau poate că întoarcerea companiei pe profit în trimestrul trecut a adus de la sine câteva schimbări de perspectivă.

Cert este că Sony va aduce în Barcelona noi dispozitive mobile, printre care mai mult ca sigur că se va regăsi şi Xperia Z4. Cu toate acestea, spre diferenţă de rivalii săi precum HTC şi Samsung, compania japoneză nu va ţine o conferinţă de presă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult