Sony a anunţat Xperia C3 şi afirmă că este cel mai bun telefon pentru selfies

08.07.2014
Sony a anunţat Xperia C3 şi afirmă că este cel mai bun telefon pentru selfies

Indiferent de părerea pe care o avem despre acest fenomen, cuvântul selfie şi-a făcut intrarea în dicţionarul Oxford în cursul anului trecut, iar autoportretele făcute cu telefonul mobil sunt o tendinţă greu de ignorat de către producători. Huawei a implementat un senzor frontal de 8 MP, chinezii de la THL au plusat cu un senzor şi mai mare de 13 Mp, iar compania Sony s-a încadrat şi ea pe autostrada narcisismului cu nou anunţatul Xperia C3, care pretinde că este cel mai bun telefon mobil pentru selfies.

Deoarece acesta este aspectul promovat de către companie, vom începe cu camera frontală. Sony Xperia C3 oferă o cameră frontală cu senzor de 5 MP, un obiectiv cu un unghi de deschidere de 80 de grade (distantă focală echivalentă de 25 mm), un neaşteptat bliţ şi o aplicaţie dedicată care oferă mai multe moduri de lucru şi efecte pentru post-procesare şi realitate augmentată. Compania afirmă că această combinaţie face ca Xperia C3 să fie cel mai bun telefon mobil pentru selfies.

Dincolo de această particularitate, noul Xperia C3 este un terminal din gama intermediară destul de banal. Acest oferă un ecran TRILUMINOS cu o diagonală de 5,5” şi o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli. Platforma hardware este construită în jurul unui procesor quad-core din familia Snapdragon 400, care oferă patru nuclee de procesare ARM Cortex-A7 şi un nucleu grafic Adreno 305. Acest cip este însoţit de 1 GB de memorie RAM şi 8 GB de memorie internă extensibilă.

Sony Xperia C3 mai oferă o cameră foto principală cu senzor de 8 MP, Wi-Fi 802.11 b/g/n, modem radio 3G/LTE, Bluetooth 4.0, GPS şi o baterie cu o capacitate de 2500 mAh. Noul terminal va avea şi o versiune Dual SIM, însă disponibilitatea limitată a acestuia este necunoscută în acest moment.

Xperia C3 va fi disponibil în versiuni cu carcasă neagră, albă sau vernil. Acesta va fi lansat luna viitoare în China, restul lumii urmând să îl primească la scurt timp după debutul în Estul Îndepărtat. Preţul de comercializare este necunoscut în acest moment.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News