Sony pregăteşte un telefon cu ecran rulabil care ar putea fi prezentat în curând

08.07.2019
Sony pregăteşte un telefon cu ecran rulabil care ar putea fi prezentat în curând

În ciuda faptului că Xperia 1 nu rezolvă toate problemele pe care telefoanele Sony le-au avut în trecut, acest dispozitiv pare să fie unul foarte bine pus la punct pentru a fi competitiv pe segmentul premium. Astfel, intenţia companiei de a intra pe piaţa de dispozitive flexibile, pliabile sau rulabile nu este tocmai o surpriză. Se pare că Sony pregăteşte deja o alternativă la Galaxy Fold şi Huawei Mate X, într-un format pe care nu l-am mai văzut până acum.

Momentan nu avem la îndemână imagini sau informaţii verificabile, însă conform Max J, un leaker de pe Twitter specializat în special pe noutăţi despre Samsung, a publicat un zvon despre un hibrid telefon-tabletă Sony cu ecran rulabil. Dispozitivul cu ecran flexibil de la Sony ar putea fi lansat la sfârşitul anului curent sau la începutul anului viitor. Acest lucru înseamnă că este foarte posibil să îl vedem pentru prima dată în public în cadrul CES 2020.

 

 

Chiar dacă nu avem imagini cu noul „telefon”, Max J oferă câteva detalii hardware despre acesta. Vorbim despre un dispozitiv echipat cu Snapdragon 855 şi modem 5G Qualcomm X50, un display rulabil produs de LG, nu de Samsung, o cameră cu zoom 10X, acumulator de 3.220 mAh şi ceva numit „Nautilus Design”.

Alături de tweet-ul care prezintă toate aceste informaţii a fost  oferit şi un GIF în care putem vedea un display rulabil prezentat de către Samsung în urmă cu mai mulţi ani. Se pare că desgin-ul telefonului va folosi un sistem de rulare similar. Nici LG nu este străin acestui concept de display rulabil, compania oferind deja spre vânzare un model de televizor OLED cu display care poate fi retractat într-o bază

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult