Sony prezintă senzorul foto pe care majoritatea telefoanelor îl vor folosi în 2020: IMX686

11.11.2019
Sony prezintă senzorul foto pe care majoritatea telefoanelor îl vor folosi în 2020: IMX686

Senzorul foto Sony IMX586 s-a dovedit a fi un adevărat succes, multe telefoane din gamele mid-range şi chiar high-end adoptând acest model de 48 megapixeli. Unele implementări au fost mai bune decât altele, însă Sony a demonstrat că poate produce un senzor foto ieftin şi performant. Compania pregăteşte acum un nou senzor care să înlocuiască acest model, numit IMX686, care ar trebui să ajungă pe piaţă în 2020, iar performanţa acestuia a fost demonstrată într-un clip video.

Compania japoneză a publicat pe contul său de Weibo din China un clip de promovare în limba engleză în care prezintă diverse scenarii de fotografiere pe care senzorul său le va putea capta fără probleme. Voribm despre imagini pe timp de zi, în interioare cu lumină artificială sau noaptea, cât şi în cazuri extreme precum în beznă totală pentru fotografierea stelelor.

Desigur, este aproape imposibil de ştiut dacă ceea ce vedem în clipul Sony este într-adevăr rezultatul noului senzor IMX686, sau dacă imaginile sunt simulate. De asemenea, performanţa acestui senzor ar putea fi strâns legată de software-ul şi hardware-ul lângă care este pus. Unii producători ar putea alege să integreze un sistem de stabilizare optică, în timp ce alţii ar putea folosi exclusiv stabilizare digitală. Apoi, procesarea fotografiilor după captură este la fel de importantă pentru rezultatul final.

Din păcate, nu ştim prea multe lucruri noi despre Sony IMX686. Compania nu a dezvăluit dimensiunile senzorului sau rezoluţia acestuia. Zvonurile vorbesc despre un senzor de 60 sau 64 megapixeli, la egalitate cu senzorii Samsung ISOCELL lansaţi în ultimele câteva luni. Totuşi, Samsung are un avantaj peste Sony deja cu modelul ISOCELL Bright HMX, cu rezoluţie de 108 megapixeli şi performanţă de top, conform DxOMark, care l-a testat în premieră pe telefonul Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult