Sony va lansa o serie nouă Xperia cu ecrane 21:9. Xperia 2 şi Xperia 20 ar putea fi prezentate în curând

11.07.2019
Sony va lansa o serie nouă Xperia cu ecrane 21:9. Xperia 2 şi Xperia 20 ar putea fi prezentate în curând

Sony pare să se pregătească de lansarea unei noi generaţii Xperia, dacă leak-urile din ultima vreme se dovedesc a fi adevărate. Xperia 1 abia a debutat pe piaţă de câteva săptămâni, în timp ce Xperia 10 este disponibil de numai câteva luni. Se pare însă că înainte de finalul anului vom primi alte două modele de smartphone-uri pe segmentele mid-range şi high-end de la producătorul japonez, iar numele vor fi cel mai probabil Xperia 2 şi Xperia 20. Avem primele imagini cu design-ul Xperia 2, cât şi o listă de specificaţii pentru modelul mai ieftin, Xperia 20.

În cazul flagship-ului Xperia 2, Sony pare să nu se depărteze foarte mult de ceea ce a realizat de curând cu Xperia 1. Avem de a face cu fotografii de la un producător de accesorii, care dezvăluie dimensiunile şi design-ul de pe partea din spate a telefonului. Formatul 21:9 al display-ului rămâne, cât şi panoul OLED 4K, însă fie Xperia 2 va fi livrat în două variante, una mică şi una mai mare, fie acest model va scădea în dimensiuni,  varianta din imagini oferind un display de 6,1”, faţă de cel de 6,5 de pe Xperia 1.

În trecut au apărut zvonuri despre modelele Sony J8210 Horus şi J8010 Sphinx. Modelul de faţă pare să fie Horus, cel cu ecran mai mic, deci un Xperia 2 Plus/Pro ar putea fi Sphinx, cu ecran mai mare. De asemenea, ar putea fi în producţie şi două variante Xperia 1s şi Xperia 1v, cu specificaţii similare (Snapdragon 855 şi ecrane 21:9), dar echipate cu panouri LCD în loc de OLED, pentru a putea fi oferite la un preţ mai mic.

În cele din urmă, avem informaţii despre Xperia 20, o nouă gamă de dispozitive mid-range. Xperia 10 a folosit platforma Snapdragon 630, deja învechită la momentul lansării, însă pentru Xperia 20, Sony urcă o treaptă de performanţă către Snapdragon 710. Se pare că modelul de bază va oferi o configuraţie cu 4 sau 6 GB memorie RAM, sistem dual-camera 12+12 megapixeli, 64 sau 128 GB RAM şi ecran Full HD+ pe format 21:9 cu diagonală de 6”.

Toate aceste modele zvonite de smartphone-uri Xperia ar putea fi prezentate la IFA 2019, târgul de tehnologie anual care are loc la Berlin.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult