Sony Xperia Z5 Premium afişează în rezoluţie 4K doar în anumite cazuri

16.09.2015
Sony Xperia Z5 Premium afişează în rezoluţie 4K doar în anumite cazuri

După ce a dezvăluit că telefoanele sale rezistente la apă nu sunt chiar atât de rezistente, Sony clarifică şi display-ul 4K al lui Xperia Z5 Premium, noul vârf de gamă al companiei, prezentat la IFA 2015. Se pare că deşi acesta integrează un panou cu rezoluţie Ultra HD, conţinutul afişat pe acesta nu este tot timpul în această rezoluţie. Compania a dezvăluit că acesta va funcţionea în regim 4K doar atunci când este necesar.

Deşi a fost anunţat drept primul smartphone cu display 4K, acesta afişează în majoritatea timpului semnal Full HD. Meniurile, aplicaţiile şi jocurile video sunt în continuare prezentate într-o rezoluţie de patru ori mai mică pe Xperia Z5 Premium, doar materialele video şi fotografiile în rezoluţie 4K sau mai mare fiind afişate la adevărata lor calitate. Astfel, utilitatea unui display 4K scade considerabil, fiind foarte puţin conţinut 4K disponibil în acest moment.

Rezoluţia selectivă are însă câteva avantaje care sunt greu de ignorat. Întrucât vorbim despre un smartphone, este foarte important ca acesta să ofere autonomie ridicată, dar în acelaşi timp ne face să ne întrebăm „de ce foloseşte un display 4K?”. Avantajele faţă de un display QHD sunt neclare în acest moment, chiar şi în cazul redării de fişiere video pe undisplay cu diagonală de 5,5”, iar decizia de a reduce rezoluţia în utilizare normală face preţul ridicat al variantei Premium faţă de modelul Xperia Z5 greu de justificat. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult