Toshiba şi Yezz, primele companii care au anunţat componente pentru telefonul modular Ara

Toshiba şi Yezz, primele companii care au anunţat componente pentru telefonul modular Ara

Pas cu pas, telefonul modular Ara se apropie de momentul lansării. Google a anunţat deja că versiunea hardware Spiral 2 va fi lansată cândva în cursul acestui an în cadrul unui proiect-pilot care va fi limitat la teritoriul Puerto Rico, iar Toshiba şi Yezz sunt primele companii care au anunţat în mod oficial că au finalizat primele componente detaşabile pentru aceasta.

Compania Toshiba a prezentat trei camere foto detaşabile care se vor putea conecta la viitorul Ara Spiral 2. Două dintre acestea sunt camere foto principale care oferă senzori cu rezoluţii de 5 MP, respectiv 13 MP, şi pixeli cu dimensiuni de 1,1um, respectiv 1,4 um. Cel de-al treilea modul este o cameră foto frontală cu o rezoluţie modestă de numai 2 MP. Având dimensiuni de 4 x 2 centimetri şi grosimi de 0,71 şi, respectiv, 0,64 centimetri, cele două module foto principale împachetează senzorul, obiectivul şi procesorul de imagine, fiind astfel nişte camere foto compacte aproape complete.

Aceste module foto sunt doar un prim pas, afirmă Toshiba. Compania intenţionează să lanseze module de memorie, NFC şi pentru încărcare wireless în cursul acestui an şi alte module nedezvăluite în cursul anului viitor. Mai multe detalii vor fi dezvăluite peste două săptămâni în cadrul Mobile World Congress 2015.

Cea de-a doua companie care a anunţat că a finalizat deja o serie de module detaşabile pentru Ara este producătorul cu cost scăzut Yezz. Celebră în America Latină şi în aflat în plină ascensiune în Europa de Vest, compania Yezz a anunţat că va prezenta şi ea o serie de module pentru telefonul Google în cadrul Mobile World Congress 2015. Compania afirmă că a produs aproape 100 de prototipuri, însă nu a dezvăluit câte dintre acestea au ajuns într-un stadiu suficient de avansat de dezvoltare pentru a fi putea fi arătate publicului. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News